Siirry sisältöön

Kulkemaan kanssasi kutsut

Julkaistu 23.9.2021 10.30

Aika: 4.10.2021 – 24.10.2021
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto

Erkki Niinimäen valokuvanäyttely pääkirjasto Metsossa.

Katettu silta jatkuu horisonttiin.
 

Valokuvataiteilija ja pyhiinvaeltaja Erkki Niinimäki on vaeltanut ja kuvannut lähes kaikki Tampereen pyhiinvaellusreitit. Kuvista on syntynyt sekä PyhiinvaellusTampereen 5-vuotisjuhlanäyttely Kulkemaan kanssasi kutsut 4.-24.10. että valokuvakirja. Kirja on myynnissä näyttelyn avajaisissa.

- Olen kuvannut PyhiinvaellusTampere reiteiltä n. 4-5000 kuvaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Näyttelykuvat alkoivat asettua järjestykseen ja samalla tekstit tulivat mukaan aikaan saaden harmonisen tarinan. Keski-ikäinen mies kulkemassa omaa mieltä hoitamassa. Näyttelyn kuvista ja teksteistä on valmistettu valokuvakirja, jota voi kuljettaa mukana retkellä ja havainnoida samalla ympäristöä. Näyttelyn tavoitteeksi olen asettanut, että näyttelyvieras kävisi teosten ja itsensä kanssa vuoropuhelua, toteaa Erkki Niinimäki.

Avajaiset 6.10. Kuusi-sali

Klo 17 Miten tähän on tultu? Välähdyksiä ja tarinoita matkan varrelta.
PyhiinvaellusTampereen pastori Jussi Holopainen haastattelee vapaaehtoisia pyhiinvaellusohjaajia ja yhteistyökumppaneita, mm. Petri Mäkelä Ekokumppanit.
Mitä löytyy kuvien takaa? - valokuvataiteilija Erkki Niinimäen näyttelykirjan julkistaminen. Näyttelyyn tutustumista.

Klo 18 Tampere pyhiinvaelluskaupunkina, historioitsija Mikko Pollari
Pyhiinvaelluksen uudet tuulet Suomessa, Turun pyhiinvaelluskeskuksen ja Pyhiinvaellus Suomen projektipäällikkö Annastiina Papinaho. Näyttelyyn tutustumista.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Pääkirjasto Metso
puhelin 040 733 9277 Näyttelytilat: tiedustelut ja varaukset
postiosoite PL 152
33101 Tampere