Siirry sisältöön

Kulttuurikaiutin

Peruskoulun viimeisessä Taidekaari-kokonaisuudessa keskitytään tarkastelemaan taidetta normeja ja arvoja ylläpitävänä sekä muuttavana voimana.

Työpajoissa pohditaan yhdessä mikä on taiteen merkitys yhteiskunnassa ja kulttuurissamme. Miten taide määritellään vai määritelläänkö sitä? Oppilaat pääsevät myös taiteen keinoin tekemään omat mielipiteensä näkyviksi.

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen: ma 7.12.2020 klo 14 alkaen, näillä sivuilla.

Kulttuuriympäristö

Kokonaisuuden ohjelma:

Työpaja koululla

Museolehtorit kiertävät kouluilla. Työpajassa pohditaan taiteen ja yhteiskunnan suhdetta sekä sitä miten taiteen keinoin voidaan käsitellä esimerkiksi yhteiskunnallisia epäkohtia. Luokka saa ensin valita itseään eniten kiinnostavat aiheet, jonka jälkeen aiheita lähestytään eri teosten kautta. Lopuksi oppilaat tekevät ryhmissä kantaaottavat vastamainokset.

Aika: vkot 2-5

Kesto: 90 min.

Ohjaus: TAITEn museolehtorit

Paikka: oma koulu

Muistettavaa: luokassa tulee olla av-laitteet (kuva ja äänentoisto) sekä nettiyhteys.

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle/ oppilaille ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Käsityöpaja Taitokeskuksessa

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän työpajassa keskustelemme pukeutumisesta vaikuttamisen välineenä. Pajassa kuvioidaan t-paidat, joiden toteutuksessa kunkin oppilaat henkilökohtaiset kannanotot saavat näkyvän muodon.

Ajankohta: viikot 5-14

Kesto: 90 min.

Ohjaus: Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Paikka: Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä (Peltokatu 16 C) tai Taitokeskus Hervanta (Lindforsinkatu 5) tai Taitokeskus Epilä (Pispalan Valtatie 133)

Muistettavaa: Huomaa, että osa pajoista pidetään muualla kuin keskustan Näpsässä, tarkista paikka vielä varausvahvistuksesta.

Lisätietoja

Museolehtori
Suvi Jokela
puhelin 040 1733 911
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki