Siirry sisältöön

Juonessa mukana

Osallistuessaan tähän kokonaisuuteen oppilas on aktiivinen havannoija. Hän oppii analysoimaan omaa tulkintaansa teoksesta ja keskustelemaan siitä ryhmässä.Työpajassa oppilaat harjoittelevat oman mielipiteensä ilmaisemista.

Kokonaisuuteen kuuluu Taidekaaren draamatyöpaja koululla ennen teatterikäyntiä, Taidetestaajat-vierailu Tampereen teatterissa sekä esityksen jälkeen sanataidetyöpaja omalla koululla.

Työpajat vahvistetaan tällä sivustolla pe 14.8.2020 klo 10. (Luokat ovat vahvistaneet teatteriesityksen kevään 2020 aikana).

Teatteri ja draama

Kokonaisuuden ohjelma:

Draamatyöpaja omalla koululla

Draamapajoissa tutustutaan näytelmän murhamysteeriteemaan draamatehtävien ja toiminnallisten menetelmien kautta. Laitetaan myös oma luovuus liikkeelle, pienryhmissä, hauskaa pitäen.

Ajankohta: ennen esitystä, viikot 40-45.

Kesto: 90 min.

Paikka: oma luokka

Ohjaus: Draamapedagogit Anne Herrala, Jarmo Skön tai Henna Moisio.


Ajatteluläksy

Tämän kokonaisuuden ajatteluläksynä toimii Taidetestaajien etko- ja jatkomateriaali.

Eikä yksikään pelastunut -teatteriesitys

Kasiluokkalaisia hemmotellaan tänä lukuvuonna todellisella klassikkonäytelmällä. Tampereen teatteri esittää syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut -teoksen, jossa kirjailija punoo mestarillisesti yhteen epäilyn, syyllisyyden ja suljetun tilan teemat.

Koskettavista ja hauskoista näytelmistään tunnettu ohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen tarttuu nyt ensimmäistä kertaa jännitysnäytelmään. Timanttisessa murhamysteerissä nähdään upea näyttelijäryhmä, kun teatterin omien tähtien joukkoon liittyy ensimmäistä kertaa Tampereella näyttelevä, kansainvälisistä töistään tunnettu Antti Reini.

Ajankohta: ti 20.10. 2020, ti 27.10.2020, ti 9.3.2021, ti 20.4.2021 sekä ke 21.4.2021.

Paikka: Tampereen teatteri, Päänäyttämö (Keskustori 2)

Kesto: Varmistuu ensi-iltaviikolla

Lisätietoja: Luokat ovat jo vahvistaneet esityksiin paikkansa keväällä 2020.

Ohjaus: Anna-Elina Lyytikäinen

Sanataidetyöpaja omalla koululla

Sanataidetyöpajassa ryhdytään salapoliiseiksi, eli jäljitetään johtolankoja, etsitään epäiltyjä ja arvuutellaan alibeja toiminnallisten sanataideharjoitusten avulla. Tavoitteena on hahmottaa dekkarikirjallisuuden perusasioita sekä luonnostella yhdessä salapoliisitarina.

Ajankohta: esityksen jälkeen, viikko 46

Kesto: 75 min.

Paikka: oma luokka

Ohjaus: Yöstäjän sanataideyhdistys

Lisätietoja

Museolehtori
Suvi Jokela
puhelin 040 579 1486
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki