Siirry sisältöön

Näyttelyt

Nuorten kulttuurikeskus tarjoaa puitteet erilaisten näyttelyiden toteuttamiselle. Kulttuurikeskuksen tehtävänä on nostaa nuorten tekemää taidetta esille ja tarjota nuorten tekemälle taiteelle matalan kynnyksen näyttelytilaa. Galleria Vivi on tarkoitettu 9-29-vuotiaiden nuorten taiteen näyttelytoiminnalle. Vivissä järjestetään näyttelytoimintaa lukuvuoden aikana aikavälillä elokuu-kesäkuu. Näyttelyhaku on avoinna aina vuoden alussa ja siitä valitaan näyttelyt seuraavalle lukuvuodelle.

Näyttelyt 2022


Käynnissä nyt:

Kuka olen, kun olen yksin -ryhmänäyttely 3.-19.5.2022

Kuka olen, kun olen yksin -ryhmänäyttely esittelee nuorten tulkintoja yksinolon teemasta. Näyttelyyn haki avoimessa haussa 46 taiteen tekijää. Kuuden taiteen tekijän teokset ovat esillä 3.-19.5.2022. Näyttely järjestetään yhteistyössä Nuori Taiteen kanssa.

Avajaiset 5.5.2022 klo 17–19.

Kuka olen kun olen yksin -ryhmänäyttely Galleria Vivissä 3.-19.5.2022

Tulossa:

Rauhan anatomia 3.6.-1.7.2022

Näyttelyn lähtökohtana on ollut sana Rauha. Nuoret taiteilijat ovat saaneet pohtia, mistä näkökulmasta haluavat teemaa lähestyä. Tekoprosessin äärellä on pyöritelty asioita ja ilmiöitä, jotka ovat rauhalle vastakohtaisia ja mietinnässä on ollut, voisko avain rauhaan löytyä kaikenlaisten kohoavien tunteiden, niiden negatiivistenkin, hyväksymisestä ja tietoisesta valinnasta, mihin huomiota suuntaamme. Maailmahan on mitä on, meillä on valta valita, mitä omilla teoillamme tuomme maailmaan lisää. Teoksia on tehty myös puhtaasti taiteentekemisen ja värien tuoman rauhoittumisentunteen näkökulmasta, luontoon liittyvästä rauhankokemuksesta käsin ja taustalla on ollut myös ajatus siitä, miten oman sisäisen rauhan löytäminen heijastuu rauhoittavana tekijänä kohti ulkoista maailmaa. Myös kehollinen rauha ja omien tärkeiden, turvallisten asioiden ympäröimänä oleminen ovat olleet inspiraation lähteinä. Eikä myöskään kissoja sovi unohtaa Rauhan anatomian taustavoimista.

Me olemme toistemme peilejä. Laitetaan rauha kiertämään.

Rauhan anatomian taiteilijat: Elina Harju, Jade Juntunen, Oona Juntunen, Heta-Maria Kreivi, Lyyti Mäkinen, Ren Piirainen, Noora Pitkänen, Jossu Rasimus, Iida Reitti.

Pajaston Taidepajan näyttely Rauhan anatomia Galleria Wivissä 3.6.-1.7.2022


Menneet:

Helmi Valtonen - Tunne/mia

Melankolisia tyttöjä, suuria tunteita ja suloisia kaneja. Helmi Valtosen taidenäyttely Tunne/mia koettavana Galleria Vivissä 7.2.-10.3.2022.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä (Taito Pirkanmaa) - WELL DONE!

Näyttely koostuu 9–14-vuotiaiden nuorten oppilastöistä, joissa oppilaat ovat päässeet pohtimaan hyvän tekemistä. Aihetta on lähestytty useilla eri tavoilla. Lähestymistapa on vaihdellut materiaalien ja opintokokonaisuuksien mukaan. Osa oppilaista on tehnyt töitään esimerkiksi hyväntekeväisyyteen, osa pohtinut omaa lähiympäristöään taiteen kautta ja osa on pyrkinyt tekemään mahdollisimman hyvän työn. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän oppilastöitä Galleria Vivissä 28.3.-27.4.2022.

Miten haen näyttelyaikaa?

Galleria Vivi

Nuorten kulttuurikeskus

Monitoimitalo 13, 1. kerros
Pellavatehtaankatu 4, Tampere

Avoinna ma-pe klo 9-20

Vapaa pääsy!


Lukuvuoden 2022-2023 näyttelyhaku on päättynyt.

Galleria Vivin näyttelyhaku on avoinna aina tammi-maaliskuussa. Hakulomake löytyy silloin tältä sivulta.
Lukuvuoden 2022-2023 haku on päättynyt ja hakemuksia käsitellään parasta aikaa. Otamme yhteyttä kaikkiin hakijoihin toukokuun lopussa.


Lisätietoja
Kulttuurituottaja
Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]

Kristiina Tenhovirta
puhelin +358503257391
sähköposti [email protected]