Siirry sisältöön

Liikuntaneuvonta

Haluaisin lisätä liikkumista, mitä tekisin?

Vähän liikkuvilla on usein terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat paitsi työ- ja toimintakykyyn myös elämänlaatuun. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot edistää asiakkaan hyvinvointia. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä. Liikuntaneuvonta on maksutonta.

Kenelle liikuntaneuvonta on tarkoitettu?

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi.


Miten liikuntaneuvontaan pääsee?

Liikuntaneuvontaa on saatavilla puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisissa tapaamisissa terveyskeskuksissa tai Tampereen uintikeskuksessa.

Pienten lasten perheille

Pienten lasten perheissä kaivataan usein apua liikuntaharrastusten löytämiseksi tai perheen aktiivisuuden lisäämiseksi. Neuvonnan kautta etsitään perheille sopivia vaihtoehtoja liikkumiseen, annetaan tietoa hyvinvoinnista ja tarjotaan konkreettisia vinkkejä liikuntaharrastuksen aloittamiseen.

Käy selvittämässä oman perheesi hyvinvointitavoitteet täyttämällä Ulkoinen linkkiNeuvokas perhe-digikortti

Neuvokas perhe-digikortin linkki

Nuorille

Nuorille on tarjolla monia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. Liikuntaneuvoja kertoo, mitä kaikkea Tampere tarjoaa nuorille.

Harrastus hukassa? Mitä Tampereella voi tehdä? Onko sinulla idea harrastamiseen liittyen, mutta et tiedä miten ja missä sen voisi toteuttaa? Tampereen kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluiden uusi palvelu "Harrastava Tampere" auttaa sinua näissä kysymyksissä. Palvelu on tarkoitettu lapsille, nuorille ja perheille.Harrastava Tampere
Lisäksi nuorille on tarjolla monenlaista maksutonta harrastus- ja liikuntatoimintaa. Katso lisää Nuortentreenit -sivulta.

Lisätietoa nuorten liikunnanasta
Liikunnanohjaaja
Tuomo Sipinen
puhelin 040 188 1589
sähköposti [email protected]

Työikäisille ja senioreille

Työn ja arjen asettamat aikataulupaineet voivat vaikuttaa myös niin, että harrastaminen ja liikkuminen syystä tai toisesta vähentyy. Aiemmin liikunnallisesta elämäntavasta tuleekin vain kaunis muisto ja aikeet liikunnan harrastamiseksi jäävät laihoiksi toiveiksi.

Liikuntaneuvojat auttavat löytämään ratkaisuja myös siihen, miten liikunnan saa osaksi arkea ja millä keinoilla päivittäistä liikuntaa tulisi tarpeeksi terveyden ylläpitämiseksi. Joskus myös sairaudet aiheuttavat rajoitteita liikkumiseen, mutta liikunnan alan ammattitaitoiset liikuntaneuvojat auttavat myös näiden ongelmien ratkaisuissa.

Tuolijumppaaja

Puhelinneuvonta

Liikunnanohjaajat opastavat ottamaan ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan kohti aktiivisempaa elämäntapaa. Saat tukea ja vinkkejä terveytesi kannalta sopivasta liikunnasta ja kuulet erilaisista liikuntamahdollisuuksista. Soittamalla maanantaisin klo 13-14, tiistaisin klo 13-15 tai perjantaisin klo 12-13 numeroon 044 423 5247 saat tietoa kaupungin liikuntapalveluista ja liikuntaneuvonnasta.

Voit kysyä liikuntaneuvonnasta myös sähköpostilla:
[email protected]

Liikuntaneuvontaa terveysasemilla

Terveysasemilla liikuntaneuvontaa annetaan ajanvarauksella. Aika 45 minuutin mittaiseen neuvontaan varataan suoraan puhelimitse kyseisen terveysaseman ajanvarauksen kautta tai sähköisesti ajanvarausjärjestelmästä. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta, sillä terveysasemien puhelimet voivat olla toisinaan ruuhkaisia. Erillistä lähetettä ei tarvita. Neuvonta on maksutonta.

Sähköinen ajanvaraus

Terveysasemilla tarjottavaan liikuntaneuvonnan Ulkoinen linkkisähköinen ajanvaraus Asiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Hatanpään terveysasema, Hatanpäänkatu 24
p. 03 5657 3245
keskiviikkoisin klo 8.30 - 11.00
liikunnanohjaaja Sari Helminen

Hervannan terveysasema, Insinöörinkatu 38
p. 03 5657 2328
torstaisin klo 9.00 - 11.15
liikunnanohjaajat Anne Haanpää, Melina Nurminen ja Iina Sylander

Kaukajärven terveysasema, Keskisenkatu 9
p. 03 5657 0325
tiistaisin klo 9.00 - 11.15
liikunnanohjaajat Anne Haanpää, Melina Nurminen ja Iina Sylander

Lielahden terveysasema, Anssi Possin kuja 1
p. 03 5657 4847
keskiviikkoisin klo 13.00 - 14.45
liikunnanohjaaja Päivi Nurmikolu-Vilpponen

Linnainmaan terveysasema, Kirviälänkatu 2
p. 03 5657 9023
tiistaisin klo 8.30 - 10.15
liikunnanohjaaja Anette Repo

Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21 B
p. 03 5657 8850
tiistaisin klo 13.00 - 15.30
liikunnanohjaaja Marika Mäkipää

Tipotien terveysasema, Tipotie 4
p. 03 5657 3939
keskiviikkoisin klo 13.00 - 15.30
liikunnanohjaaja Sari Helminen

Liikuntaneuvontaa Tampereen uintikeskuksessa

Tampereen uintikeskuksessa on mahdollista saada henkilökohtaista liikuntaneuvontaa uimahallin aukioloaikoina erikseen sovittuna aikana. Tarkista aukioloajat Tampereen uintikeskuksen verkkosivuilta .

Ajanvaraus uintikeskuksen liikuntaneuvontaan perjantaisin klo 12.30 - 13.30
Liikunnanohjaaja
Tuomas Mäntynen
puhelin 040 806 2514
sähköposti [email protected]

Liikunnanohjaajat Uintikeskus
puhelin 040 800 4999
sähköposti [email protected]

Liikuntaneuvontapolku

Liikuntaneuvontapolku on monialainen toimintapolku, jonka eri vaiheissa tehdään yhteistyötä monen eri kaupungin toimijan kanssa.

Kuva liikuntaneuvontapolusta
Lisätietoa liikuntaneuvonnasta
Johtava liikunnanohjaaja
Minna Niemelä
puhelin 050 345 1071
sähköposti [email protected]