Hyppää sivuvalikkoon

Etelän massit

Etelän massit -rahan saajat on valittu

Etelätamperelaiset nuoret saivat helmikuussa 2023 päättää äänestämällä, millaiseen toimintaan osoitetaan Etelän massit -toimintarahaa. 

Äänestyksen tuloksena Etelän massit -rahaa myönnettiin 15 hakijalle. Avustuksen saajat esitellään alempana.

Äänestykseen osallistui 1200 etelätamperelaista nuorta.

Etelän massit on toimintarahaa, joka on tarkoitettu Tampereen eteläisen alueen lasten ja nuorten hyväksi. Sitä sai hakea tammikuussa 2023 toimintaan, joka on nuorten ideoimaa ja kaikille avointa. Toimintaraha voi olla suuruudeltaan 1000–5000 euroa. 

Etelän massit on osa koko kaupungin osallistuvan budjetoinnin (2022–2023) toteutusta. 

Etelän massit -rahoituksen saajat

Etelän massit -rahoitusta on myönnetty seuraaville ryhmille:

 • Spacegaze: Larp-​leiri,​ 3 500 euroa
 • Team suojatie: Turvalliset tienylitykset,​ 1 500 euroa
 • Lisää liikettä: Vuoreksen nuoret liikkumaan,​ 3 000 euroa
 • Ankkanuoret: Koko perheen kevätrieha,​ 2 500 euroa
 • Kupolin nuoret: Nuorten retki Heurekaan,​ 2 000 euroa
 • Leo ja kaverit: Nuorten syystapahtuma,​ 2 000 euroa
 • Ankkanuoret: Multisilta siistiksi,​ 2 000 euroa
 • POHE:n tukarit: Pohjois-​Hervannan koulun muistojuhla,​ 5 000 euroa
 • Pelifarmi crew: Airsoft,​ 1 500 euroa
 • South side: Nuorten ideoimaa skeitattavaa Etelä-​Tampereelle,​ 5 000 euroa
 • Kupolin lojaalit: Herwoodfest,​ 5 000 euroa
 • Päheet: Elokuvateatteri koulussa,​ 2 300 euroa
 • Kanjonin koulu/oppilaskunnan hallitus: Unelmista totta -tapahtuma,​ 2 000 euroa
 • Pelifarmi crew: Pelifarmi OW community,​ 2 000 euroa
 • Hervannan sateenkaarinuoret: Sateenkaarinuorten ryhmä,​ 1 500 euroa

 

Äänestysvaihtoehdot

Ihastu niittyihin / Nekala
Tavoitteena on luoda luonnonkukista koostuvia niittyjä. Niittyihin valikoituisi sellaisia kukkia, joita pölyttäjät hyödyntäisivät. Lisäksi niitty edistäisi biodiversiteettiä ja toisi iloa silmille alueen asukkaille. (Voidaan toteuttaa, jos tarkoitukseen sopiva paikka löytyy.)

Frisbee-golfrata Annalaan / Annala
Annalaan tulisi rakentaa frisbee-golfrata. Rata sijoittuisi Kuminapuiston alueelle. Radalla lisättäisiin alueen ulkoilumahdollisuuksia ja luotaisiin uutta sekä tuettaisiin jo olemassa olevaa harrastuskulttuuria. Frisbee-golf on helppo ja mukava matalankynnyksen harrastus nuorille ja lapsille. (Voidaan toteuttaa, jos tarkoitukseen sopiva paikka löytyy.)

Koko perheen kevätrieha / Multisilta
Ilmainen koko perheen tapahtuma Multisillassa. Ohjelmassa on luvassa alpakoita, sirkushuveja, musiikkia ja maailman suurimman saippuakuplan puhallusta. Lisäksi tarjolla on ilmaista purtavaa ja juotavaa.

Sateenkaarinuorten ryhmä / Hervanta
Sateenkaarinuorten ryhmä Hervannassa. Ryhmä on suunnattu 12–15-vuotiaille sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöihin kuuluville sekä asiasta kiinnostuneille nuorille. 16–18-vuotiaat voivat osallistua ryhmään apuohjaajan roolissa. Ryhmän sisältö suunnitellaan osallistujien kanssa, joten ryhmästä tulee just sellainen kun sä haluat! Paikalla aina turvalliset nuoriso-ohjaajat. Perjantaisin klo 15–17 Helapuiston nuorisokeskuksella.

Multisilta siistiksi / Multisilta
Multisilta siistiksi! Nuorten ryhmä haluaa luoda valoisan ja turvallisen pihapiirin Multisiltaan, jossa voi viettää aikaa. Uudistuksena tuomme pihaan: skeittirampit, uuden valaistuksen, koripallotelineen ja uudet pihakalusteet, joilla voi istua.

Nuorten syystapahtuma / Multisilta
Nuorten ryhmä toteuttaa nuorille tapahtuman, jossa ruokatarjoilu laittaa sut shokkiin, dj soittaa musaa ja saat testata lämäriäsi tutkaan. Pääset testaamaan taitojasi graffitin teossa ja skeittien tuunaamisessa. Sekä hiustyylisi saattaa saada muutoksen.

Pukkiparaati / Hervanta
Miltä kuulostaisi pukkiparaati Hervannassa? Pukkiparaatissa pääset mukaan nauttimaan karkkisateesta ja yhdessä ystävien ja perheen kesken. Jouluinen paraati kulkee tonttujen ja pukkien kanssa ympäri Hervantaa ja päättyy lopussa karkkisateeseen. Hervannan 50-vuotisjuhlan kunniaksi tarkoitus palauttaa vanha perinne takaisin, johon ehkä vanhempasi ovat osallistuneet nuorena.

Nuorten retki Heurekaan / koko etelän alue
Nuorille suunnattu ilmainen retki Heurekaan. Lähde mukaan tutustumaan tekoälyyn ja koripalloa pelaaviin rottiin. Mukaan lähtevät turvalliset nuoriso-ohjaajat.

Herwoodfest / Hervanta
Herwoodfest! Nuorten festarit nuorille Hervannan ytimessä. Herwoodfestillä esiintyy tämän hetken kuumimmat nousevat artistit ja sen lisäksi festarikansaa ilahduttaa monenlaiset toimijat ja aktiviteetit. Festarit on nuorten näköinen, nuorten toteuttama ja syksyn bängerein ilmaistapahtuma! Musaa, kavereita ja kaikkea siistiä tekemistä! Herwoodfestiä on tekemässä uusi joukko nuoria ja tapahtuma halutaan brändätä uudelleen syksylle teemoilla yhteisöllisyys ja uudet kaverit. Tarkoituksena alueelle kouluihin saapuneet nuoret pääsevät tutustumaan alueeseen, uusiin kavereihin ja alueen toimijoihin.

Pohjois-Hervannan koulun muistojuhla / Hervanta
Maalataan katutaideteos Poheen! Kaikki koulun 1.–9.-luokkalaiset pääsevät tekemään katutaidetta ammattilaisten johdolla! Ennen purkua Ahvenisjärven koululla järjestetään graffiti- ja katutaidetyöpajojen sarja, ja tuloksena syntyy iso yhteinen teoskokonaisuus koulun sisätiloihin. Maalaukset linkittyvät ympäristöönsä koulun historiaan liittyvien teemojen myötä, suunnittelussa ja ideoinnissa mukana on vahvasti lasten ja nuorten näkemykset. Projekti huipentuu koko koulun yhteiseen juhlaan! Lapsia ohjaa Sirkusrakkauspumpumin (SRPP) lasten- ja nuorten katutaideohjaajat.

Nuorten ideoimaa skeitattavaa Etelä-Tampereelle / koko etelän alue
Koska mielestämme Etelä-Tampereella on huonosti meitä palvelevia harrastuspaikkoja, yritämme saada uusia matalankynnyksen harrastuspaikkoja skeittaaville, BMX -pyöräileville ja scoottaaville nuorille sekä lapsille. Rahalla hankitaan laadukkaita sekä kestäviä obstaakkeleita, jotka palvelevat kaiken tasoisia harrastajia. Projektin toteutuessa tarkoituksena on järjestää harrastuspaikalla avajaiset, jossa voi tutustua lajiin sekä muihin harrastajiin. (Voidaan toteuttaa, jos tarkoitukseen sopiva paikka löytyy.)

Larp-leiri / koko etelän alue
Synnyitkö liian aikaisin tutkimaan avaruutta? Saatoit luulla niin, mutta et! Järjestämme LARP:in Antaverkan leirikeskuksessa kesäkuussa 2023. Kartano muunnetaan avaruusalukseksi ja pelaajat ratkaisevat erilaisia puzzleja, pakohuoneen ja muita ongelmia, jotta ihmiskunta löytäisi uuden kodin. Tarjoamme larppia lähtökohtaisesti eteläisen Tampereen nuorille. Olemme huomanneet aikaisemmin LARPin luovan osallistujissaan tiivistä yhteisöllisyyttä ja lisäämme LARPissa esiintyvillä aiheilla ymmärrystä turvallisemman LARPIN periaatteista.

Pelifarmi OW community cup / koko etelän alue
Järjestämme ison Overwatch videopelin turnauksen eteläisen Tampereen nuorille. Tarkoituksena on edistää yhteisöllisyyttä sekä luoda uusia tuttavuuksia ja kontakteja. Matalan kynnyksen turnaus nuorille, joilla ei ole paljon aikaisempaa kokemusta turnauksista. Turnaukseen voi ilmoittautua valmiina joukkueena, mutta voi ilmoittautua yksittäisenä pelaajanakin. Näistä muodostetaan sitten omat joukkueet.

Airsoft / koko etelän alue
Airsoft-päiväreissu Hämeenlinnaan. Pelataan erilaisia pelimuotoja, annetaan mahdollisuus nuorille tutustua lajiin joilla ei ole ennen ollut mahdollisuutta lajia harrastaa. Tarkoituksena on vahvistaa nuorten tiimityöskentelyä ja kommunikointia uusissa tilanteissa. Airsoft mahdollistaa liikunnan kaikenkuntoisille. Lajissa ketään ei jätetä ulkopuolelle.

Unelmista totta -tapahtuma / Hervanta
Unelmista totta on oppilaskunnan hallituksen suunnittelema tapahtuma. Miksi? Koska, että kaikilla lapsilla olisi kivaa ja koulun ulkopuolella mukavaa tekemistä. Kaikkien vanhemmat ei ole aina kotona tai vanhemmat ei vie lapsia muualle, jos ei ole varaa tai on muita syitä. Kaikilla pitäisi olla mahdollisuus hauskaan iltaan. Tapahtumassa ei saa kiusata, vaan tehdään erilaisista unelmista totta: pomppulinna, pelikoneita, herkkuja ja aikuisille kahvia.

Liikettä Koivistonkylään! / Hatanpää
Liikettä ja voimaa Koivistonkylään! Auta Hatanpään koulun nuoria tekemään koulumme pihasta viihtyisä! Tällä hetkellä koulumme pihalta löytyy mahdollisuus pelata koripalloa ja pingistä. Koulumme nuoret toivovat yhteisöllistä, osallistavaa ja monipuolisempaa liikunta-aktiviteettia koulumme pihaan. Oppilaiden toiveesta Hatanpään yläkoulun oppilaskunnan hallitus hakee rahoitusta ulkokuntoilulaitteisiin, kuten riipuntatelineeseen ja tasapainorataan, joita on mahdollista hyödyntää monipuolisesti välituntisin, liikuntatunneilla sekä ilta- ja viikonloppukäytössä koko alueen voimin. (Voidaan toteuttaa, jos pihaan saa rakentaa.)

Vuoreksen nuoret liikkumaan / Vuores
Vuoreksen nuorilta puuttuu turvallinen paikka liikkua vapaa-ajalla yhdessä rennosti. Ilmainen vain nuorille järjestettävä salivuoro mahdollistaa yhteisöllisen tekemisen. Avajais- ja lopetustapahtumat tuovat alueen nuoria entistä enemmän yhteen. Tarkoituksena järjestää isot elämyksiä täynnä olevat tapahtumat kauden alkuun ja loppuun. Tapahtumissa tarjolla myös välipalaa.

EHTA urheilun juhla / Hervanta
EHTA urheilun juhla -tapahtuma yhdistää koko Etelä-Hervannan koulun kaikki luokat mukaan liikkumaan ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusia lajeja, kuten kuplafutista ja jousipyssytaistelua. Samalla pelataan koulun jalkapallomestaruudesta hyvän musiikin ja pienen purtavan kera. Lopuksi nähdään myös opettajat pelikentällä!

Turvalliset tienylitykset / Vuores
Vuoreksen puistokadun suojatiet turvallisemmiksi. Projektin tavoitteena on järjestää muutamille suojateille suojatievahdit, jotka tekevät tien ylittämisestä turvallisempaa. He ovat paikalla aamuisin opastamassa tienylittämisessä. Projektin tavoitteena on myös herättää autoilijat hiljentämään nopeuksia Puistokadulla. Projekti pitää sisällään myös liikennekasvatusta Vuoreksen koulun oppilaille. Pimeään aikaan jalankulkijoille muistutetaan heijastimien käytöstä ja niitä myös jaetaan suojateiden luona. Koululla järjestettäisiin myös liikennekasvatusta.

Elokuvateatteri koulussa / Vuores
Leffaan? Tule yksin tai yhdessä koululle! Katsotaan yhdessä elokuvaa, hengataan ja syödään herkkuja kuukausittain. Loppukeväästä lähdetään porukalla leffateatteriin!

Hakuohjeet

Lisätietoa

Päivi Niskanen
Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 528 7368
Petra Leppänen
Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
040 120 9520
Päivitetty 26.7.2023