Siirry sisältöön

Innovaatiosetelit pihakunnostukseen

Innovaatioseteleiden haku käynnissä

Urban Nature Labs -hanke myöntää avustuksia yhteisten pihojen luontoperustaisiin ratkaisuihin. Avustusta voivat hakea taloyhtiöt ja yhteisöt. Avustushaku päättyy 12.5.2019.

Avustuskohteeksi sopii Vuoreksessa sijaitseva taloyhtiön piha tai muu yhteisessä käytössä oleva piha (ja kiinteistö), jota halutaan kehittää luontoperustaisilla järjestelmillä. Ideana on tuoda luontoa kaupunkiin ja samalla parantaa pihan viihtyisyyttä, hulevesien käsittelyä ja luonnon monimuotoisuutta. Esimerkiksi sadepuutarha, viherkatto, läpäisevä päällyste pihamaalla, kaupunkiviljely ja sadeveden keruu kasteluvedeksi voivat kuulua avustettavaan pihasuunnitelmaan. Luontoperustaisia järjestelmiä on esitelty tarkemmin tämän sivun liitteissä.

Avustusta myönnetään kolmelle hakijalle, jokaiselle korkeintaan 10 000 € arvoinen "Innovaatioseteli", jonka hakija käyttää pihasuunnitteluun ja toteutukseen. Jos suunnitelma on niin laaja, ettei avustus riitä toteutukseen, hakija sitoutuu maksamaan innovaatiosetelin arvon ylittävät kustannukset ja toteuttamaan suunnitelma loppuun aikataulun mukaisesti. Hakija kilpailuttaa ja tilaa suunnittelun ja toteutuksen, ja UNaLab maksaa avustuksen kuitteja vastaan. UNaLabin asiantuntijat pitävät tarpeen mukaan infotilaisuuksia (esim. taloyhtiön kokouksessa) luontoperustaisista järjestelmistä ja sparraavat suunnittelua. Talon asukkaiden/pihan käyttäjien tulee osallistua pihasuunnitteluun ja UNaLab-hanke tarkkailee ratkaisujen toimivuutta (mittaukset, tutustumiskäynnit) vuoteen 2022 saakka.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota pihan kehitystarpeiden kuvaukseen; yhteisöllisyyden, hulevesien hallinnan ja luonnon monimuotoisuuden tavoitteiden toteutumiseen kehitysideassa; ja hakijan valmiuksiin osallistavaan suunnitteluun. Avustusten jakamisesta päättää UNaLab -hankkeen ohjausryhmä.

Avustusta haetaan lomakkeella, joka löytyy alempaa tältä sivulta. Hakemusten käsittelyaika on 2 viikkoa hakemusajan päättymisestä. Avustusmenettelyssä noudatetaan Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleisiä periaatteita (kh 23.11.2009, päivitetty 6.11.2017, TRE:6394/00.01.01/2015).

Avustushakemukset toimitetaan seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: maarit.sarkilahti(at)tampere.fi.

Pihakunnostuksen ja innovaatioseteleiden aikataulu:

• 5.9.2018 hakuaika alkaa

• syksy 2018 - kevät 2019 hakijat voivat kutsua Unalabin asiantuntijoita esittelemään luontoperustaisia järjestelmiä/innovaatiosetelihakua

• 12.5.2019 hakuaika päättyy

• 31.5.2019 päätökset innovaatioseteleiden saajista

• kesä-syksy 2019 pihasuunnittelun kilpailutus ja osallistava pihasuunnittelu, Unalabin asiantuntijat mukana

• kesä 2019-kevät 2020 pihakunnostus

• 31.5.2020 mennessä pihakunnostus valmis ja esitelty Unalabin edustajille

• 31.5.2022 asti pihan järjestelmien tarkkailu (Unalab)

Lisätietoja

Innovaatiosetelit infoilta 6.3.2019 materiaalit