Syksyn liikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 7.8.

Liikuntapalveluiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja lapsille ja nuorille, aikuisille, senioreille sekä erityisliikuntaryhmille. Tarjolla on muun muassa monipuolista ryhmäliikuntaa, kuntosalitoimintaa, erityisliikuntaa, sekä erityisen suosittuja vauvauintiryhmiä sekä uimakouluja eri ikäisille.

Ilmoittautuminen syyskauden 28.8. – 10.12. ryhmiin

Kaikki syyskauden ohjatut liikuntaryhmät löytyvät ilmoittautumisjärjestelmästä. Ilmoittautumislinkki avautuu ilmoittautumisjärjestelmässä porrastetusti kyseisen ryhmän varsinaisena ilmoittautumisaikana:

 • 7.8.2023 klo 9 alkaen työikäisten ryhmät, vauvauinnit, uimakoulut
 • 8.8.2023 klo 9 alkaen 60+, 75+ ja erityisryhmät
 • 16.8.2023 klo 9 alkaen perheliikunta ja nuorten treenit, kurssit 1
 • 27.9.2023 klo 9 alkaen perheliikunta, kurssit 2

Puhelinilmoittautuminen

 • 7.8.2023 klo 9 - 15 työikäisten ryhmät, vauvauinnit ja uimakoulut p. 044 423 5248
 • 8.8.2023 klo 9 - 15 60+, 75+ ja erityisryhmät p. 044 423 5247

Ilmoittautumisaikaan puhelinlinjat voivat olla ruuhkautuneita, odota linjalla, kunnes sinulle vastataan. Jonottaminen on maksutonta. 

Ryhmiin voi ilmoittautua kyseisen kurssin alkamisajankohdan jälkeen niin kauan, kun ryhmissä on tilaa joko ilmoittautumisjärjestelmän kautta tai ottamalla yhteyttä kyseisen ryhmän ohjaajaan erillisenä soittoaikana. Jos valittu kurssi on täynnä, voi ilmoittautua varalle. Mikäli paikka vapautuu, liikunnanohjaajat ottavat yhteyttä ja tarjoavat paikkaa varasijalla olevalle.

Ryhmien maksaminen

Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssin maksamista, mikäli paikkaa ei ole peruttu viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssin alkua. Ryhmien hinnat on mainittu ilmoittautumisjärjestelmästä löytyvien ryhmätietojen yhteydessä ja maksun voi suorittaa verkkopankissa internetilmoittautumisen yhteydessä tai sähköpostiin saapuvalla maksulinkillä.  Puhelimella ilmoittautuessa maksutavaksi voi halutessaan pyytää myös kotiin lähetettävän paperilaskun, johon lisätään 5 euron laskutuslisä. 

Lisätietoa liikuntaryhmiin ilmoittautumisesta Liikuntaryhmiin ilmoittautuminen-sivulta. 

Mies kävelee pitkospuilla.
Liikuntaluotsien kanssa voit lähteä vaikkapa kävelylle luontoon.

Liikuntaryhmät ilman sitoutumista

Mikäli syyskauteen sitoutuminen ei tunnu hyvältä, tarjolla on myös kertamaksullisia liikuntatunteja esimerkiksi uimahallien vesiliikuntaryhmissä. Maksuttomiin, liikuntaluotsien vetämiin kävelyryhmiin ei tarvitse myöskään etukäteen ilmoittautua, mukaan voi lähteä milloin vain. Luotsien kanssa voi tutustua vaikkapa lähiluontoon Mennään luontoon-retkillä tai mikäli kuntosaliharjoittelu kiinnostaa, luotsit antavat opastusta kuntosaliharjoitteluun edullisesti kuntosalin kertamaksulla. Jos kotoa lähteminen tuntuu hankalalta, löytyy tarjonnasta myös viikoittain julkaistavia nettijumppia, joihin voi osallistua kotisohvalta. 
Liikkeelle luotsin kanssa
Kertamaksulliset liikuntaryhmät
Tampereen kanava

Tukea liikkumisen aloittamiseen

Monipuolisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi tarjonnasta löytyy esimerkiksi erilaisia liikunnan starttikursseja, joista saa opastusta ja vinkkejä oman kunnon mukaiselle liikuntaharrastukselle. Valikoimassa on myös innostavia terveysluentoja, joiden avulla pääsee tutustumaan eri liikuntalajeihin ja löytää sieltä itselleen mieluisan tavan liikkua. Mikäli liikunnan aloittaminen mietityttää, tukea löytyy  maksuttomasta liikuntaneuvonnasta, josta saa henkilökohtaista neuvontaa Tampereen kaupungin tarjoamista liikkumismahdollisuuksista. Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaiken ikäisille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille, senioreille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi.
Tukea liikuntaneuvonnasta

Lisätietoa liikuntaryhmistä

 • Uimakoulut ja vauvauinnit p. 040 801 6587
 • Nuorten liikunta p. 040 188 1589
 • Perheliikunta p. 044 486 3816
 • Muut ohjatut liikuntaryhmät p. 044 4235247
 • Sähköposti: [email protected]

Päivitetty 9.8. klo 14.45: 
Liikuntapalvelujen tiistaina 8.8. ilmoittautumisvuorossa olleiden ryhmien ilmoittautumisten yhteydessä ilmeni järjestelmähäiriö, joka vaikeutti ilmoittautumista. Järjestelmävika on saatu korjattua ja ilmoittautumisia vastaanotetaan edelleen. 
Uutinen: Liikuntapalvelujen ilmoittautumisjärjestelmän ongelmat on saatu korjattua.

Teksti: Satu Lähteenmäki
Kuvat: Satu Lähteenmäki, Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa