Liikuntapalvelujen ilmoittautumisjärjestelmän ongelmat on saatu korjattua

Liikuntapalvelujen tiistaina 8.8. ilmoittautumisvuorossa olleiden ryhmien ilmoittautumisten yhteydessä ilmennyt järjestelmähäiriö vaikeutti ilmoittautumista. Järjestelmävika on saatu korjattua ja ilmoittautumisia vastaanotetaan edelleen.

Liikuntapalvelujen ryhmiin ilmoittautuminen alkoi maanantaina 7.8. vauvauintien, uimakoulujen ja työikäisten liikuntaryhmien osalta.  Tiistaina 8.8. ilmoittautumisvuorossa olivat 60+, 75+ sekä erityisliikuntaryhmät, joiden osalta ilmoittautumista hankaloitti tiistaiaamuna klo 9 ilmennyt, noin 40 minuuttia kestänyt järjestelmähäiriö, jonka vuoksi ilmoittautumisia ei voitu ottaa sähköisesti vastaan. Joidenkin asiakkaiden osalta myös puhelinyhteyksissä on ilmennyt ongelmia. Mahdollista vikaa selvitellään.

Ilmoittautumisjärjestelmän häiriö oli valtakunnallinen ja se koski Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen lisäksi myös ainakin Pirkan Opistoa, jonka ilmoittautuminen alkoi samaan aikaan. Ilmoittautumisjärjestelmästä vastaava Wildfrost Oy:n toimitusjohtaja Perttu Tikka:

- Aamulla 8.8. kello 09.00 Hellewin verkkokauppajärjestelmässä ilmaantunut ongelma oli peräisin yhden verkkomaksuoperaattorin kaatumisesta muualla Suomessa. Hellewin verkkokauppajärjestelmään jäi tämän vuoksi jonoon tuhansia maksupyyntöjä ja lopulta ohjelmisto ylikuormittui kasautuneiden maksupyyntöjen takia. Järjestelmävika saatiin ratkaistua pudottamalla kaatunut maksupalvelujärjestelmä pois käytöstä, Perttu Tikka toteaa.  

- Järjestelmähäiriöstä kärsi valtakunnallisesti suoraan noin 10 000 asiakasta, jotka yrittivät kaikki samanaikaisesti maksaa järjestelmän kautta osallistumistaan esimerkiksi juuri erilaisiin kursseihin. Ongelman ilmaannuttua olemme nyt tehneet toimenpiteitä, jotka jatkossa varmistavat sen, ettei vastaavaa tilannetta pääse enää syntymään, lupaa Perttu Tikka.

Järjestelmävian vuoksi ryhmät eivät täyttyneet vaan asiakkaita jäi virheellisesti jonoon. Tiistaina alkuillasta ilmoittautumisjärjestelmän toimittaja teki järjestelmässä korjaustoimenpiteen, jotta nämä jonoon jääneet asiakkaat saatiin ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti nostettua ryhmiin.  Useat asiakkaat saivatkin tiistai-iltana tiedon ilmoittautumisen onnistumisesta sähköpostitse ja tekstiviestitse.  Mikäli asiakas ei halua vastaanottaa ryhmäpaikkaa, tulee se perua yleisten peruutusohjeiden mukaisesti. Lisätietoja sekä ohjeita ilmoittautumiseen ja maksamiseen löytyy liikuntapalvelujen Liikuntaryhmiin ilmoittautuminen-sivulta. 

Liikuntaryhmiin, joissa on tilaa, pystyy edelleen ilmoittautumaan järjestelmässä tai puhelimitse: työikäisten ryhmät, vauvauinnit ja uimakoulut, p. 044 423 5248 ja 60+, 75+ ja erityisryhmät, p. 044 423 5247. 

- Avoinna olleisiin ryhmiin on alkuviikon aikana ilmoittautunut yhteensä noin 5700 henkilöä, mikä vastaa normaalia ilmoittautumislukumäärää. Jäljellä on vielä vapaita paikkoja, joita voi etsiä ilmoittautumisjärjestelmästä ja joihin kannattaa ilmoittautua mukaan, kannustaa liikunnanohjaustoiminnasta vastaava johtava liikunnanohjaja Minna Niemelä.

Liikuntapalvelujen syyskausi alkaa maanantaina 28.8. ja kestää 10.12. saakka.

Lisätietoja

Minna Niemelä
Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
050 345 1071
Teksti: Satu Lähteenmäki
Jaa sosiaalisessa mediassa