Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Taide / Musiikki

Musiikki

Laulu- ja musiikkiopetusta on tarjolla niin aloittelijoille kuin pidempään harrastaneille. Opetusta järjestetään sekä ryhmässä että yksilöopetuksena eritasoisille soittajille ja laulajille.

Soittokurssit ja esiintyvät lauluryhmät ovat pääsääntöisesti koko lukukauden kestäviä. Tarjontaan kuuluu myös matalan kynnyksen lauluryhmät, jotka eivät ole esiintymispainotteisia.

Yksilökurssilla opiskelijalla on kolmen vuoden opiskeluoikeus. Uusia opiskelijoita otetaan paikkojen vapautuessa.

Laulu ja äänenmuodostus

Laulun ja äänenmuodostuksen kursseilla tehdään äänenkäyttöön ja huoltoon liittyviä harjoituksia, käydään läpi laulajalle suunnattuja venytyksiä ja rentoutusharjoituksia sekä harjoitellaan laulu- ja ääntämistekniikkaa.

Laulamista opetellaan pääsääntöisesti ryhmässä. Ylöjärven yksinlaulukurssit ovat yksilöopetusta. Niissä opiskelija voi jatkaa opiskeluaan kolme vuotta ilmoittautumalla jatkavien ilmoittautumisaikana. Lukukausittain vapautuu uusille laulajille muutamia paikkoja.

Soittokurssit

Tampereen kursseilla on mahdollista opiskella kanteleen-, kitaran-, pianon- ja viulunsoittoa. Ylöjärvellä voi opiskella kitaran-, pianon-, rumpujen- tai saksofoninsoittoa. Lisäksi Ylöjärvellä ja Viljakkalassa opiskellaan yhteissoittoa. Soittokurssit sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin ikään katsomatta.

Ylöjärven yksilösoittokursseilla paikan saanut voi jatkaa opiskeluaan kolme vuotta ilmoittautumalla jatkavien ilmoittautumisaikana. Kolmen vuoden jälkeen paikka vapautuu haettavaksi uusille opiskelijoille. Tampereen yksinsoittokursseille ei oteta uusia opiskelijoita.

Huom. Soittokursseille tarvitaan oma soitin mukaan - poikkeuksena piano ja rummut.

Innokas vauvarumpali soittaa

Muskarit

Muskaritunti on yhteinen musiikkituokio lapselle ja hänen vanhemmalleen. Musiikkileikkikoulun tavoitteena on lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen tukeminen, rytmisoittimiin tutustuminen, rytmi- ja melodiatajun kehittäminen, suullisen laulu- ja leikkiperinteen siirtäminen, kielellisen ja liikunnallisen kehityksen tukeminen, kuuntelun harjaantuminen sekä ryhmässä toimimaan oppiminen.