Tule arboretumiin kevättalkoisiin 4.5. istuttamaan pikkunarsisseja ja haravoimaan

Tule arboretumiin kevättalkoisiin istuttamaan pikkunarsisseja ja haravoimaan puistoaluetta lauantaina 4.5. kello 10 ja 14 välillä. Keskustassa kaupunkilaisia piristäneet pikkunarsissit kukkivat taas ensi keväänä arboretumissa. Talkoolaisia opastavat Arboretumin ystävät ja Tampereen Infran kunnossapitäjät.
Narsisseja amppelissa Tammerkosken rannalla Patosillan lähellä.
Patosiltaa koristaneet narsissit istutetaan arboretumiin ja K. J. Gauffinin puistoon.

Talkoolaiset voivat noutaa työvälineitä Hatanpään arboretumin Infran kunnossapidon huoltorakennuksen edustalta, infopisteeltä.  Se sijaitsee lähellä isoa punatiilistä entistä navettarakennusta ja yleisö-wc:tä, rinteeltä laskevan puistokäytävän varrella.  Talkoihin voi osallistua lauantaina kello 10 ja 14 välillä milloin vain ja itselle sopivan ajan.

Kevättalkoilla alkaa Tampereen  puistojen 150-vuotisjuhlinta

Kevättalkoilla aloitetaan Tampereen puistojen 150-vuotisen historian juhlinta. Tapahtuma on myös osa Koko kaupungin siisteystalkoita, joissa asukkaat keräävät roskia yleisiltä alueilta eri puolilla kaupunkia kello 10–14.  

Tampereen keskustaan tuotiin pääsiäisen jälkeen ruukuissa ja amppeleissa 10 000 pikkunarsissia. Niistä osa istutetaan kevättalkoissa arboretumiin ja K.J. Gauffinin puistoon, jota rakennetaan parhaillaan arboretumin viereen entisten kasvihuoneiden paikalle. Tampereen kaupungin puistotoimen katsotaan virallisesti käynnistyneen vuonna 1874, jolloin Karl Johan Gauffin aloitti Tampereen ensimmäisenä kaupunginpuutarhurina.

Tapahtuman järjestävät Arboretumin ystävät yhdessä Tampereen kaupungin ja Tampereen Infran kanssa.

Arboretumin ystävät ovat tamperelaisia vapaaehtoisia, jotka toimivat ohjatusti Hatanpään kartanopuistossa ja arboretumissa. Arboretumin ystävät tekevät esimerkiksi puutarhatöitä sekä järjestävät talkoita ja tapahtumia. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.
 

Lisätietoja

Titta Holmala-Kylmäkoski
Työmaapäällikkö
Puhelin:
040 806 4218
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa