Siirry sisältöön

Tuet yrityksille ja yrittäjille

Tälle sivulle on koottu tietoa, ohjeita sekä hyödyllisiä linkkejä pirkanmaalaisille yrittäjille ja yrityksille. Sivua päivitetään tuoreilla tiedoilla.

Työllisyys- ja kasvupalvelut

Välitämme tekijöitä, tuemme taloudellisesti, neuvomme työllistämisessä ja tarjoamme ratkaisuja yritysten kehittämishaasteisiin. Annamme neuvontaa myös itsensä työllistämisestä kiinnostuneille ja yrittäjyyttä harkitseville.

Ota yhteyttä [email protected] tai soita 040 580 8811 arkisin kello 9 -15.45.

Uutiskirjeet yrittäjille

Viimeisimmät uutiskirjeet

Yksinyrittäjien avustushakemuksia jätettiin Tampereella yli 2500

Yksinyrittäjien tuen hakuaika päättyi 30.9.2020.


Päättymiseen mennessä 2000 euron avustushakemuksia jätettiin Tampereella 2541 kappaletta. Niistä hyväksyttiin 2256.

Pirkanmaan yritysten neuvontapalvelu ilman ajanvarausta

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapuhelin palvelee 30.10.2020 saakka. Palvelusta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä neuvontaa yksinyrittäjien korona-avustukseen liittyen. Yrittäjien neuvontaa hoitaa Pirkanmaan Yrittäjät. Yksinyrittäjien korona-avustuksen neuvonnasta vastaa Tampereen kaupunki. Palveluun voit soittaa arkisin (ma-pe) klo 9-16 välisenä aikana. Neuvontapalvelun numero on 03 5656 5040.

Business Tampere

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere on avannut kriisitukipalvelun Tampereen kaupunkiseudulla toimiville yrityksille (poislukien toiminimi-yritykset). Yhteydenottoon vastataan 24 h kuluessa tai seuraavana arkipäivänä. Asiantuntija-apua tarjotaan esimerkiksi rahoitussuunnitteluun ja rahoitushakemusten täyttämiseen. Tietoa löytyy myös erilaisista kriisirahoitusinstrumenteista. Business Tampereen asiantuntijat ohjaavat yrityksiä oikean tiedon tai yrityspalvelutoimijan luo.

Business Tampere tarjoaa myös rahoitusneuvonnan helpdesk-palvelua ja rahoitusklinikkapalvelua startup ja kasvuyrityksille.

Työllisyys- ja kasvupalvelujen TreStart

TreStart tarjoaa apua pienen tai ison yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Tule mukaan verkostoon. Saat kehitystyöhön uusia ajatuksia ja oivalluksia.

Yrittäjät.fi

Suomen yrittäjien verkkosivuilta löytyy "Kaikki koronasta yrittäjälle" -niminen kooste, josta löytyy monipuolisesti tietoa ja linkkejä. Suomen Yrittäjien verkkosivuilta löytyvät myös tallenteet Korona-aiheisista tietoiskuista.

Ulkoinen linkki Yrittäjät.fi - Kaikki koronasta yrittäjälle, usein kysytys kysymykset

Yrittäjien tueksi on avattu Facebook- ryhmä, jossa vertaistuen lisäksi on mahdollisuus saada apua asiantuntijoilta. Mentorisi.fi -palvelusta on mahdollisuus löytää oma mentori sparraamaan yritystoimintaa tai tukemaan jaksamisessa.

Eduskunta vahvisti yrittäjien väliaikaisen työttömyysturvaoikeuden jatkon vuoden loppuun. Myös lomauttamis- ja yt-prosessin helpottaminen jatkuu vuoden loppuun asti.

TEM - Työ ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö on koonnut verkkosivuilleen kysymyksiä ja vastauksia liittyen esimerkiksi yritysrahoitukseen.

TEM on julkaissut myös tarkempia ohjeita siitä, mistä erikokoiset yritykset voivat hakea rahoitusta koronavirustilanteessa. Rahoituslähteet on kuvattu alla olevassa kuvassa.

TE-palvelut

ELY-keskus

ELY-keskus myöntää kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.


Verohallinto

Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Jos yrityksellä on maksuvaikeuksia, voi veroille hakea maksujärjestelyä uusin helpotetuin ehdoin. Myös ennakkoveroon voi hakea muutosta OmaVerossa, jos yrityksen tulos näyttää muodostuvan arvoitua pienemmäksi.

Finnvera

Finnvera rahoittaa koronaviruksen aiheuttamia käyttöpääomatarpeita takauksin yhdessä oman pankin kanssa. Jos yrityksellä on jo pankkiluottoon takaus tai lainaa Finnverasta, näihin on mahdollista hakea lyhennysvapaata.

Tampereen kauppakamari

Tampereen kauppakamarin sivuilta pääsee Helsingin kauppakamarin sivuilla julkaistuun koosteeseen, josta löytyy tietoa ja neuvoja mm. lomauttamiseen, palkanmaksuun, työeläkemaksuihin, verotukseen ja maksuongelmiin liittyvissä asioissa.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Omaan osaamiseen panostaminen kannattaa haastavissakin tilanteissa. Tredu tarjoaa yrittäjille mahdollisuutta vertaistukeen ja ohjattuun liiketoiminnan kehittämiseen sekä johtamisvalmennusta.

External link

Kerrothan meille osaamistarpeistasi niin suunnitellaan ratkaisut yhdessä.

Tredu/ Yritys- ja työnantajapalvelut
Projektipäällikkö
Sami Heikkilä
puhelin +358401632945
sähköposti [email protected]

Lisätietoja neuvontapalvelun numerosta

03 5656 5040