Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Eteläpuiston asemakaavoitus aloitetaan

Julkaistu 23.4.2015 10.13

Tampereen Pyhäjärven rannalla, Hämeenpuistosta etelään sijaitsevan Eteläpuiston asemakaavoitus aloitetaan. Nähtävillä olevassa asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kerrotaan muun muassa mitkä ovat kaavatyön tavoitteet, miten kaavatyötä voi seurata ja vaikuttaa siihen. Suunnitelmasta voi myös jättää mielipiteensä nähtävillä olon aikana 21.5.2015 mennessä kaupungin kirjaamoon.

Eteläpuiston kaavatyön pohjana ovat kaupungin strategiset tavoitteet keskustan kehittämisestä, täydennysrakentamisesta ja keskustan vetovoiman lisäämisestä. Asuinrakentamisen rinnalla Eteläpuistoon halutaan hyvät olosuhteet harrastamiselle, virkistykselle ja kulkuyhteyksille sekä palauttaa Hämeenpuiston yhteys rantaan.

Suunnittelualueeseen kuuluu Eteläpuiston lisäksi Hämeenpuiston eteläosa, entisen Pyynikin kulkutautisairaalan rakennukset, Pirkanmaan musiikkiopisto (De Gamlas Hem), Nalkalantori ja ranta-alue sekä Ratinan silta. Tampereen kaupunki omistaa koko alueen.

Eteläpuiston tulevaisuudesta on järjestetty suunnittelukilpailu vuosina 2013–2014. Nyt käynnistyvässä kaavatyössä jatketaan suunnittelua kilpailun voittajatyön pohjalta. Keskeisinä haasteina on löytää ratkaisuja, joilla sovitetaan yhteen lisärakentaminen, kulttuuriympäristö-, maisema- ja luontoarvot, virkistyskäyttö sekä kulkuyhteydet taloudellisesti toteutettavissa olevalla tavalla.

Yhteistyöryhmää kootaan,
yleisötilaisuus 27.4.2015

Eteläpuiston tulevaisuus on herättänyt jo vilkasta keskustelua. Tämän vuoksi hankkeessa kokeillaan tavanomaisen tiedottamisen ja julkisten osallistilaisuuksien lisäksi uuden tyyppistä näkemysten yhteensovittamiseen pyrkivää työskentelyä perustettavassa yhteistyöryhmässä.

Ryhmään kutsutaan kaupungin edustajien lisäksi eri osallisryhmien edustajia. Ryhmään voi ilmoittautua lähettämällä omat ja edustamansa tahon yhteystiedot Tampereen kaupungin kirjaamoon.

Eteläpuiston aloitusvaiheen yleisötilaisuus järjestetään maanantaina 27.4.2015 klo 18.00. Finlaysonin TR1:n ensimmäisessä kerroksessa (Rautahalli), Väinö Linnan aukio 13, Finlayson.


Teksti Iina Laakkonen/Anna-Leea Hyry