Siirry sisältöön

Työnhakuvalmennusta järjestettiin ensimmäistä kertaa Moodle-ympäristössä

Julkaistu 18.9.2020 11.26

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa järjestettiin työnhakuvalmennusta ensimmäistä kertaa Moodle-kurssialustalla. Valmennus toteutettiin kesän aikana ja kohdennettiin Tampereen kaupungilla palkkatukijaksolla oleville asiakkaille.

Osallistujia kurssilla oli kymmenen. Valmennus sisälsi itsenäisiä tehtäviä sekä kaksi verkossa toteutettavaa ryhmätapaamista. Lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun OMA-valmentajan kanssa. Työnhakuvalmennuksen tavoitteena oli edistää osallistujien työllistymistä tai sijoittumista koulutukseen.

"Asiakkaat miettivät, missä työtehtävissä ja millä alalla he voisivat hyödyntää omaa osaamistaan. Tehtävien myötä he saivat myös ymmärrystä siitä, mitä työmarkkinoilla on tarjolla", yrityskoordinaattori Saila Hämäläinen kertoo.

Erityisen hyödylliseksi osallistujat kokivat työnhaun asiakirjoihin liittyvät tehtävät sekä omien vahvuuksien ja taitojen pohtimisen. Myös oman arvomaailman miettiminen työssä, työympäristössä, vapaa-ajalla ja elämässä yleensä koettiin tärkeäksi. Henkilökohtaisia keskusteluja kouluttajien kanssa asiakkaat toivoivat enemmän. Valmennuksen jälkeen osallistujia siirtyi opinnollistamisjaksolle, työkokeiluun ja työnetsijäpalveluun.

"Toivottavasti saamme uuden valmennuksen pyörimään mahdollisimman pian. Suunnitelmissamme on laajentaa kohderyhmää. Tiedotamme asiasta myöhemmin", Hämäläinen kertoo.Teksti Emilia Aakko

Kuvat Hanna Kirmanen