Siirry sisältöön

Tampereen pormestarikoalitio on muodostettu

Julkaistu 6.7.2021 9.30

Tampereen pormestarikoalitio on nyt sovittu kolme viikkoa kestäneiden neuvottelujen jälkeen. Pormestarikoalition muodostavat kokoomus, SDP, vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit. Puolueiden valtuustoryhmät allekirjoittivat koalitiosopimuksen tiistaiaamuna 6.7.2021. Yhteensä puolueilla on 50 paikkaa 67-henkisestä kaupunginvaltuustosta.

Valtuustosali tyhjillään oven suunnasta
 

Neuvottelujen tuloksena päästiin sopimukseen pormestariohjelman päälinjoista ja keskeisimmistä paikoista. Neuvottelujen aluksi puolueet ja valtuustoryhmät saivat 15.6. vastattavakseen 12 kysymystä, jotka julkistettiin ja joita myös kuntalaisten oli mahdollisuus kommentoida.

Kaikki valtuustoryhmät vastasivat kysymyksiin 18.6.2021 mennessä. Vastaukset julkistettiin valtuustoryhmien sivuilla. Neuvottelut jatkuivat vastausten pohjalta.

- Kiitän kaikkia ryhmiä hyvähenkisestä neuvotteluprosessista ja odotan hyvää yhteistyötä alkavalla kaudella. Kiitos myös kaupunkilaisille ideoista ja osallistumisesta pormestariohjelman tekemiseen, sanoo neuvotteluja vetänyt kokoomuksen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen.

Koalitio sitoutuu yhdessä pormestariohjelmaan, joka suuntaa kaupungin toimintaa seuraavan kaupunginvaltuuston vaalikauden eli neljä vuotta. Ohjelma julkistetaan elokuussa, jolloin uusi valtuusto aloittaa toimintansa ja tekee pormestarivalinnat.

Kokoomus saa vastuulleen kaupunkiympäristön palvelualueen ja SDP elinvoiman palvelualueen apulaispormestarien tehtävät. Kokoomus ja SDP vaihtavat apulaispormestarin salkkuja kauden puolivälissä.

Hyvinvoinnin palvelualueen tehtävät jaetaan siten, että sivistys- ja kulttuuripalveluiden apulaispormestarin tehtävä tulee vihreille ja sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarin kaksivuotinen tehtävä tulee SDP:lle.

Varsinainen pormestarin paikka on tulossa vaalituloksen perusteella kokoomukselle. Pormestarikoalitioneuvotteluja veti eniten ääniä saanut kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto, edustajanaan kokoomuksen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen.

- Tampereen on alkavalla kaudella investoitava ihmisiin, jotta kaupunkimme voi olla paras paikka kasvaa ja ikääntyä, innostava paikka opiskella, sekä viihtyisä ja turvallinen paikka asua. Samalla meidän on avattava ovia kasvulle, yrittämiselle ja työpaikkojen synnylle. Yhteisiä asioitamme on hoidettava vastuullisesti niin talous kuin ympäristö huomioiden, Ikonen sanoo.

Lisätietoja:

Anna-Kaisa Ikonen p. 09 432 3062


Teksti Anna-Leea Hyry

Kuvat Laura Happo