Siirry sisältöön

Valokeilassa-sarja nostaa paikalliset kirjoittajat esiin

Julkaistu 7.1.2020 14.13

Tampereen kaupunginkirjasto tarjoaa keväällä pirkanmaalaisille kirjailijoille tai kirjailijaksi aikoville esiintymistilaa pääkirjasto Metson lavalta. Esiintyjähaku on käynnissä 7.–31. tammikuuta.

 

Tampereen kaupunginkirjasto aloittaa keväällä uuden Valokeilassa-tapahtumasarjan, jonka tavoitteena on nostaa esiin jo julkaisseita, suurelle yleisölle tuntemattomia kirjailijoita sekä lahjakkaita harrastajakirjoittajia. Esiintymään pääkirjasto Metsoon voivat hakea sekä yksittäiset kirjoittajat että esimerkiksi kirjoittajapiirit tai yhdistykset toimintansa esittelyyn. Lavalla voi järjestää vaikkapa kirjan julkistustilaisuuden tai kirjailijahaastattelun tai lukea omia tekstejään.

- Saamme runsaasti pyyntöjä tarjota maksutonta tapahtumatilaa muun muassa omakustannekirjojen julkistustilaisuuksiin tai erilaisiin kirjallisuustapahtumiin. Uudella Valokeilassa-konseptilla tahdomme tukea paikallisia kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuuksia nostaa omaa luovaa tekemistään yleisön tietoisuuteen, tapahtumakoordinaattori Anna Szalay sanoo.

Ensimmäiset Valokeilassa-tapahtumat järjestetään pääkirjasto Metson lavalla 24.2., 30.3., 20.4. ja 18.5. klo 18. Kukin mukaan valituista esiintyjistä saa tunnin esiintymisaikaa. Lavalle voi nousta yksin tai yhdessä esimerkiksi haastattelijan tai kirjoittajakollegan kanssa.

Hae esiintyjäksi e-lomakkeella

Valokeilassa-sarjan esiintyjäksi haetaan e-lomakkeella 7.–31.1.2020. Kirjasto käy hakemukset läpi heti hakuajan päätyttyä ja on yhteydessä valittuihin esiintyjiin helmikuun alussa.

Tampereen kaupunginkirjasto tarjoaa Valokeilassa-sarjan esiintyjille maksuttoman tapahtumatilan. Pääkirjastossa aulan vieressä sijaitsevalla Metson lavalla on katsomo ja äänentoisto (mikrofonit maksimissaan neljälle). Kirjasto mainostaa tapahtumakokonaisuutta omissa kanavissaan, mutta yksittäisten tilaisuuksien markkinointi on kunkin esiintyjän vastuulla. Esiintyjille ei makseta palkkiota.

Ulkoinen linkkiHakulomake Valokeilassa-sarjaan (e-lomake)


Lisätietoja

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]

Kirjastonhoitaja
Tuija Valli
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi