Siirry sisältöön

Kaupunki auraa kadut ja pyörätiet, kiinteistönhaltijat huoltavat jalkakäytävät

Julkaistu 7.11.2019 11.48

Liukkaus ja lumi tietävät huoltotöitä niin kaupungin kuin yksityisten kiinteistöjen kunnossapitäjille. Kaupunki auraa lumet ja huolehtii liukkaudentorjunnasta kaduilla sekä kävely- ja pyöräteillä. Kiinteistönhaltija eli käytännössä kiinteistönhuoltofirma tai asukas huoltaa tonttinsa kohdalla olevan jalkakäytävän ja avaa tonttiliittymänsä lumivallit. Kunnan ja kiinteistönhaltijan työnjako on esitetty kunnossa- ja puhtaanapitolaissa.

Auraus käynnissä Hämeenpuiston ja Puutarhakadun kulmassa.
 

Kaupungin talvihoitotyöt tekee käytännössä kaupungin oma Tampereen Infra ja kolmella hoitoalueella yksityiset alueurakoitsijat.

Kaupunki tekee omat hoitotyöt tärkeysjärjestyksessä: ensiksi aurataan pääkadut ja bussireitit, sitten kokoojakadut ja asuntokadut. Pyöräteistä huolletaan ensiksi seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. Jos jalkakäytävä sijaitsee puiston, torin tai kaupungin kiinteistön kohdalla, kuuluu jalkakäytävän talvikunnossapito kaupungille. Kaupunki hoitaa myös useiden pientalovaltaisten alueiden jalkakäytävien talvihoidon. Liukkaudentorjuntaan kaupunki käyttää pääosin hiekoitussepeliä ja suolaliuosta.

Kiinteistönhaltijalle kuuluu myös roskien poisto ympäri vuoden jalkakäytävältä ja katualueelta kadun keskiviivaan saakka. Bussipysäkkien roska-astioista ja niiden tyhjennyksestä huolehtii kaupunki.

Huomaa talvikauden pysäköintirajoitukset ja vältä maksut

Kaduilla on talvihoidon takia pysäköintikielto- ja siirtokehotusmerkkejä, jotta katu saadaan puhdistettua lumesta ilman, että autot haittaavat työtä. Pysäköintikielto- ja siirtokehotusmerkeissä voi olla aikarajoitus tai niissä kielletään pysäköinti kokonaan. Kiellot ja rajoitukset ilmenevät liikennemerkeistä. Jos pysäköi kieltojen ja rajoitusten vastaisesti, voi saada pysäköintivirhe- tai siirtomaksun. Jos auto joudutaan siirtämään hinausautolla aurauksen tieltä, autonomistajalta veloitetaan noin 100 euron siirtomaksu.

Siirroista voi tilata muistutusviestin

Siirtokehotusmerkkejä on muun muassa Kalevassa, Juhannuskylässä, Tammelassa, Pyynikillä, Hervannassa ja Vuoreksessa. Kuntalainen voi tilata kotikadun aurauksesta muistuttavan tekstiviestin. Ohjeet löytyvät netistä sivulta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere, jolta näkee myös aurausajat. Tekstiviesti kannattaa tilata valitsemalla kadut, joille auton tavallisesti pysäköi.

Palaute vikailmoitusjärjestelmään tai palvelupiste Frenckelliin

Palautetta talvikunnossapidosta voi antaa karttapohjaiseen vikailmoitusjärjestelmään ramboll.fi/tre_yllapito_julkinen tai palvelupiste Frenckelliin. Aura- ja hiekoitusautojen liikkeitä voi seurata Aurat kartalla -palvelusta kartat.tampere.fi/auratkartalla. Palvelussa ovat mukana Tampereen Infran hoitamat keskustan, Lielahden, Kissanmaan, Leinolan, Nekalan, Hervannan ja Vuoreksen kunnossapitoalueet.


Lisätietoja

Palautteet ja lisätietoa:
Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen