Siirry sisältöön

Kämmenniemen kirjaston omatoimiaukioloja supistetaan järjestyshäiriöiden vuoksi

Julkaistu 23.10.2019 9.54

Kämmenniemen kirjaston omatoimiaukioloja joudutaan supistamaan järjestyshäiriöiden vuoksi. Uudet aukioloajat astuvat voimaan maanantaina 28.10.

 

Kämmenniemen kirjastossa on syksyn aikana aiheutettu häiriötä kirjaston asiakkaille omatoimiaukioloaikoina. Tämän vuoksi kirjaston omatoimiaukioloaikoja joudutaan supistamaan illoista ja viikonlopuista. Maanantaista 28.10. alkaen omatoimiaukioloaika on maanantaista torstaihin klo 7–17 ja perjantaista sunnuntaihin klo 7–16. Palveluaukiolot säilyvät ennallaan.

Kämmenniemen kirjastossa on ilmennyt runsaasti ilkivaltaa aiemmin, minkä vuoksi omatoimiaukioloajoista on jouduttu välillä hetkellisesti luopumaan jopa kokonaan. Ratkaisuja tilanteeseen on etsitty myös yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

- On harmillista, että rajoitetumpiin omatoimiaukioloaikoihin joudutaan jälleen palaamaan. Omatoimiaikoja laajennettiin viime kesänä kokeiluluontoisesti. Syksyn aikana asiakkailta on kuitenkin tullut runsaasti valituksia kirjastossa tapahtuneista järjestyshäiriöistä. Osa asiakkaista on kokenut omatoimiasioinnin turvattomaksi, ja häiriköintitapauksien selvittäminen on työllistänyt kirjaston henkilökuntaa. Ongelmakäytöstä on ollut iltaisin, aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Omatoimiaukioloaikoina kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla. Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa. Omatoimiaukioloaikoina voi lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä sekä työskennellä tai kokoustaa. Tiloja valvotaan tallentavin kameroin ja vartijakierroksin.

Tampereella omatoimiaukiolot ovat käytössä Kämmenniemen lisäksi Terälahden, Messukylän ja Koivistonkylän kirjastoissa.

Kämmenniemen kirjaston aukiolot 28.10. alkaen

Palveluajat:

ma 13–19

ke 11–17

pe 11–15

Omatoimikäyttö:

ma–to 7–17

pe–su 7–16Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Aluekirjaston johtaja
Taina Sahlander
puhelin 040 773 6725
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi