Siirry sisältöön

Terveysasemapalvelujen ja suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilut jatkuvat

Julkaistu 4.12.2018 14.19

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu Tampereella ja suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu Nokialla, Pirkkalassa, Orivedellä, Tampereella, Valkeakoskella ja Vesilahdessa jatkuvat vuonna 2019. Kokeilut saivat lokakuussa sosiaali- ja terveysministeriöltä rahoitusta ensi vuodelle.

Valokuva: Lääkärin vastaanotolla.
 

Rahoituksella valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeiluja voidaan jatkaa vuoden 2019 alkusyksyyn saakka. Aikataulu tarkentuu kevään aikana. Mikäli valinnanvapauslait hyväksytään eduskunnassa, on mahdollista, että kokeilut muuttuvat uuden lain mukaisiksi piloteiksi.

Terveysasemapalvelujen kokeilu jatkuu Tampereella entiseen tapaan. Kokeiluun voivat osallistua postinumeroalueilla 33530 ja 33710 asuvat asukkaat. Postinumeroalueet kuuluvat Kaukajärven, Linnainmaan, Hervannan ja Tammelakeskuksen terveysasemien piiriin.

Lempäälä jää pois suun terveydenhuollon kokeilusta

Suun terveydenhuollon kokeilussa ovat mukana ensi vuonna Nokia, Pirkkala, Orivesi, Tampere, Valkeakoski ja Vesilahti. Lempäälä ei jatka kokeilussa. Kokeiluun osallistuneet lempääläiset siirtyvät 1.1.2019 alkaen kunnallisen hammashoidon tai Kela-korvatun yksityishammaslääkäripalvelun asiakkaiksi.

Kokeilussa on vapaita paikkoja Pirkkalassa, Valkeakoskella ja Vesilahdessa sekä muutaman paikkaa Nokialla. Sen sijaan Tampereen ja Oriveden kiintiöt ovat täynnä eikä kokeiluun voida tällä hetkellä ottaa mukaan lisää tamperelaisia eikä orivesiläisiä.

Vuodenvaihteessa suun terveydenhuollon kokeilusta jää pois yksi palveluntuottaja: PlusTerveys Hammasasema Loiste. Hammasaseman valinneet asiakkaat voivat jatkaa kokeilussa valitsemalla jonkin muun kokeilussa mukana olevan palveluntuottajan. Valinta tehdään 2. tammikuuta 2019 alkaen soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin klo 12 - 15).

Muut suun terveydenhuollon kokeilussa mukana olevat asiakkaat voivat vaihtaa halutessaan palveluntuottajaa kahdeksan kuukauden välein. Heti kokeilun alkaessa toukokuussa mukaan tulleille asiakkaille palveluntuottajan vaihto on siis mahdollinen tammikuun lopusta lähtien. Uusi valinta tehdään osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Kuva: Hallituksen kärkihanke -logo

Lisätietoja

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu
Projektipäällikkö
Eeva-Kaisa Mäkinen
puhelin 040 675 3147
sähköposti [email protected]

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu
Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala