Siirry sisältöön

Posteljooninpuisto valmistunut – raitiotien rakentaminen etenee

Julkaistu 14.8.2018 13.22

Raitiotieallianssin toteuttamat työt Posteljooninpuistossa Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun välillä ovat valmistuneet. Posteljooninpuiston alle on rakennettu hulevesiallas, jonka tarkoituksena on varmistaa, että esimerkiksi rankkasateet tai laajat sulamisvedet eivät jatkossa tulvisi asematunneliin ja aiheuttaisi liikennehaittoja. Lisäksi puiston viheralueet ja kiveykset on uusittu kokonaan.

Posteljooninpuisto
 

Työt Posteljooninpuistossa ovat kestäneet reilun vuoden, ja nyt puiston viheralueet ja puistoon liittyvät rakenteet on saatu valmiiksi. Rautatienkadun, Itsenäisyydenkadun ja Hämeenkadun liittymässä on uusi mutta vielä väliaikainen suojatie Rautatienkadun yli. Lopullinen suojatie sijoittuu lähelle ja otetaan käyttöön Rautatienkadun katurakennustöiden valmistuessa. Myös Itsenäisyydenkadulla rautatien alittavassa tunnelissa on jalankulkureitti pohjoisessa tunneliaukossa jälleen käytössä.

Puiston jalankulkureittien rakenteet on kokonaan uusittu samoin kuin nurmialueet. Alueen istutuksia on uusittu ja lisätty ja puistoon on muun muassa istutettu neljä uutta puistolehmusta. Kesäkukille on alueella oma istutusallas. Myös puiston valaistus ja reunakiveykset ovat uudet. Posteljooninpuisto on suosittu jalankulkureitti, ja raitiotien rakentamiseen liittyvien töiden yhteydessä puiston uusimisella on haluttu kohentaa alueen viihtyisyyttä ja kokonaisilmettä.

Rautatienkadun länsipuolella jatketaan vielä kadunrakentamistöitä vuoden loppuun. Rautatienkatu uusitaan välillä Hämeenkatu–Kyttälänkatu uuden, raitiotien valmistumiseen liittyvän katusuunnitelman mukaiseksi. Alueella tehdään johto-ja putkisiirtoja sekä vedetään uusia putkilinjoja. Lisäksi kadun keskisaarekkeita muokataan ja jalkakäytävien pintarakenteet uusitaan.


Lisätietoja

Raitiotieallianssi / Työnjohtaja
Kari Kuuttila
puhelin 040 390 0843