Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärven retkiluistelurataa

Julkaistu 20.12.2017 18.21

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärvelle aurattavaa retkiluistelurataa tulevalla luistelukaudella. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 20.12.2017 myöntää Hiking Travel HIT Ky:lle 12.000 euron avustuksen retkiluisteluradan auraamis- ja kunnossapidosta aiheutuviin kustannuksiin talvikaudella 2017–18.

Lisäksi lautakunta päätti myöntää yritykselle kertaluonteisen 3000 euron lisäavustuksen radan laajentamismahdollisuuksien selvittämiseksi.

Retkiluistelureitti vastaa edellistalvena toteutettua reittiä Kaupinojalta Näsijärven etelärannan suunnasta Lapinniemen kärkeen ja siitä edelleen rantaa seuraillen kohti kaupungin keskustan rantoja. Reitti ylittää Naistenlahden aallonmurtajan ulkopuolelta ja koskenniskan kiertäen. Lapinniemen kärjestä tehdään pistoreitti Siilinkarille. Luisteluradan pituus on viisi kilometriä. Radan käyttö on luistelijoille maksutonta.

Lisäavustus kohdentuu radan laajentamisen kokeiluun Siilinkarilta Ylöjärven Siivikkalan suuntaan. Lisäksi kokeillaan hiihtolatuja luisteluradan tuntumaan siten, että rata kytkeytyisi myös Kaupin urheilupuiston alueen latu- ja kävelytieverkkoon.

- Tämä on yksi askel alueen järvi- ja luontomatkailun kehittämisessä, summaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Retkiluistelulle on paljon kysyntää tamperelaisten ulkoilijoiden ja kuntoliikkujien piirissä. Edellisvuonna luisteluradalla oli yrityksen arvion mukaan 30 000–40 000 kävijää ja rata on voitu pitää auki lähes läpi talven.

Avustuksen perusteluissa todetaan, että retkiluisteluradan toteuttamisella Näsijärvelle on merkittävä vaikutus kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja harrastusmahdollisuuksien edistämiseen. Sillä on myönteinen vaikutus myös matkailuun ja Tampereen kaupungin vetovoiman vahvistamiseen aktiivisena ja elämyksellisenä kaupunkina.

Hiking Trave HIT Ky on toteuttanut retkiluisteluradan kaupungin avustustuksen tukemana vuodesta 2011-2012 alkaen. Rata toteutetaan yrityksen omana hankkeena ja kustannuksella. Kaupungin avustuksen myöntäminen edellyttää, että avustuksen saajalla on radan kunnossapitovastuu. Avustuksen saaja vastaa radan käyttö- ja käyttäjäturvallisuudesta.


Lisätietoja

Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Tuija Telén
puhelin 040 801 6009
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen