Siirry sisältöön

Kehitysvammaisille etsitään uusia perhehoitajia

Julkaistu 29.5.2017 9.21

Haluatko jakaa arkeasi kehitysvammaisen lapsen, nuoren tai aikuisen kanssa? Pirkanmaan kuntia palveleva kehitysvammaisten perhehoidon yksikkö etsii kehitysvammaisten perhehoitajia. Perhehoitajien ennakkovalmennukseen voi hakea 25.8.2017 saakka.

Valokuva: Kävelyllä.
 

Kehitysvammaisten perhehoidon yksikkö rekrytoi kehitysvammaisten perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä ja järjestää heille lakisääteisen ennakkovalmennuksen. Yksikkö ylläpitää perhepankkia perhekodeista, ja välittää perhekoteja kuntien työntekijöille. Tällä hetkellä perhepankissa on 130 perhekotia, joista suurin osa sijaitsee Pirkanmaalla.

Perhehoitajien ennakkovalmennus pidetään syksyllä 6.9. - 8.11.2017 Tampereella Hatanpään Sarviksella ja se koostuu kuudesta ryhmätapaamisesta. Tapaamisissa kerrotaan perhehoidosta ja pohditaan yhdessä valmiuksia ryhtyä perhehoitajaksi.

Kehitysvammaisten perhehoito tarjoaa joustavia mahdollisuuksia: voit toimia perhehoitajana omassa kodissasi tai perhehoidettavan kotona. Perhehoito voi olla tilapäistä, pitkäaikaista tai osavuorokautista.

Perhekodit ovat yksityiskoteja, joissa kehitysvammainen lapsi, nuori tai aikuinen on tasavertaisessa asemassa muiden perheenjäsenten kanssa. Perhehoidettava saa hoidon, pysyvät ihmissuhteet ja muun huolenpidon.

Perhehoitajalta vaaditaan kiinnostusta ja soveltuvuutta tehtävään. Perhehoitajalle maksetaan hoitopalkkiota ja kulukorvausta. Lisäksi hänelle voidaan maksaa erikseen harkittavaa perhehoidon käynnistämiskorvausta. Perhehoitaja saa tuekseen vastuutyöntekijän. Lisäksi on tarjolla koulutusta ja vertaistukea.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan kehitysvammaisten asuminen laitoksissa päättyy viimeistään vuonna 2020. Kuntien on järjestettävä kehitysvammaisille yksilöllisiä palveluja, joihin myös perhehoito kuuluu.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Katariina Somppi
puhelin +358417302954
sähköposti [email protected]

Ohjaaja
Leila Airosto
puhelin 040 806 3159
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala