Siirry sisältöön

Palveluseteli käyttöön psykoterapiassa

Julkaistu 13.4.2016 17.01

Tampereen kaupunki ottaa mielenterveys- ja päihdepalveluissa käyttöön palvelusetelin nopeuttaakseen tamperelaisten ja orivesiläisten pääsyä psykoterapiaan. Palveluseteli koskee sekä yksilö- että perhekohtaisia lyhyitä psykoterapiajaksoja.

Asiasta päätti terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta 13.4.2016.

Palvelusetelin määrää asiakkaalle kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelujen yksikkö. Palvelusetelin saatuaan asiakas voi itse valita haluamansa yksityisen psykoterapiaa tarjoavan palveluntuottajan kaupungin ylläpitämästä sähköisestä palveluntuottajien rekisteristä. Terapiat ovat asiakkaalle maksuttomia, ja hoitokertojen määrä on 5 -10.

Kaupunki ottaa palvelusetelin käyttöön, koska kaupungin oma mielenterveys- ja päihdepalvelujen yksikkö ei ehdi antaa lyhytkestoista psykoterapiaa siinä määrin kuin olisi tarvetta. Asiakasmäärien kasvaessa sen henkilökunnan työpanos tarvitaan kiireellisten ja vaikeiden mielenterveyshäiriöiden hoitoon.

Nopealla ja hyvällä psykoterapialla voidaan estää psyykkisestä ongelmasta kärsivän toimintakyvyn romahtaminen ja sairauden kroonistuminen. Perheterapeuttisilla jaksoilla voidaan ehkäistä muiden perheenjäsenten sairastumista.


Lisätietoja

Ylilääkäri
Päivi Kiviniemi
puhelin 03 565 713, vaihde
sähköposti


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge