Nepsy-ohjausta tarjoavat tahot

Nepsy-tukitiimi

Tampereen kaupungin Nepsy-tukitiimin palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja vapaaehtoisia.

Asiakas voi olla yhteydessä palveluihin ilman lähetettä soittamalla tukipuhelimeen, tulemalla lainaamoon tai lähettämällä sähköpostia Nepsy-tukitiimin yhteiseen sähköpostiosoitteeseen: [email protected]

Nepsy-tukitiimi on osa Tampereen perheneuvolaa.

Nepsy-tukitiimin kaikille avoimet palvelut

Nepsy-tukitiimi tarjoaa ohjausta ja keinoja arkeen tamperelaisille ja orivesiläisille alle 20-vuotiaille nepsy-oireisille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen sekä heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille.

Tukipuhelin: Jos sinulla on huolta nepsy-oireista, arjen sujuvuudesta tai tunnet epävarmuutta asiasta ja haluat pohtia tilannetta, ota rohkeasti yhteyttä.

  • Puhelinnumero: 040 800 4214, tiistaisin klo 9 - 12.

Lainaamo: Voit tulla lainaamoon ilman ajanvarausta keskustelemaan nepsy-valmentajan kanssa, jos kaipaat lisätietoja nepsy-asioista tai sinulla on huolta lapsesi tai nuoresi mahdollisista nepsy-oireista sekä arjen sujuvuudesta. Lainaamossa voit tutustua nepsy-tukimateriaaliin, esim. aistivälineisiin, visuaaliseen materiaaliin ja kirjallisuuteen. Osa materiaalista on lainattavissa. 

  • Lainaamo on avoinna tiistaisin klo 14 - 16.
  • Lainaamo sijaitsee Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla perheneuvolan tiloissa (1. krs, B-siipi).

Koulutukset: Tietoa vanhemmille suunnatuista nepsy-koulutuksista

                          Tietoa ammattilaisille suunnatuista nepsy-koulutuksista

Nepsy-tukitiimi

Osoite:
Hatanpäänkatu 3 B (3. krs) 33900 Tampere

Nepsy-tukitiimin harkinnanvaraiset palvelut

Harkinnanvaraisten palveluiden tarvetta arvioidaan yhdessä asiakkaan ja ammattilaisen kanssa, kun matalan kynnyksen palvelut (koulun tai varhaiskasvatuksen tuki, alueen nepsy-valmentajan konsultaatio sekä nepsy-tukitiimin avoimet palvelut) eivät ole riittäviä.
 

Harkinnanvaraiset palvelut ammattilaisille

Ammattilaisena voit hyödyntää Nepsy-tukitiimin kaikille avoimia palveluja eli tukipuhelinta ja lainaamoa.

Ennen ammattilaiselle suunnattuihin palveluihin hakeutumista konsultoi toimipisteen tai alueen nepsy-valmentajaa ja opiskeluhuollon palveluja. 

Nepsy-työntekijän konsultaatio: Päiväkodissa tai koulussa suunnitellaan lapsen ja nuoren tukitoimia moniammatillisesti pedagogien ja oppilashuollon työntekijöiden kesken. Jos tämän lisäksi tarvitaan nepsy-ammattilaisen asiantuntijuutta sekä näkökulmaa haasteiden hahmottamisessa ja ratkaisemisessa, ammattilaisen on mahdollista konsultoida nepsy-tukitiimiä. Konsultaatio voi olla sovittu keskustelu työntekijän kanssa tai osallistuminen yhteistyöpalaveriin.

Konsultaatiokahvila: Kahvila on suunnattu työyhteisöille, joissa ammattilaiset työskentelevät nepsy-lasten ja -nuorten kanssa. Kahvilassa on mahdollisuus keskustella nepsy-lasten tai -nuorten kasvatuksesta ja ohjauksesta sekä saada tukea ja vinkkejä kollegoilta. Kysy lisää konsultaatiosta ja konsultaatiokahvilasta nepsy-tukitiimistä sähköpostilla tai soittamalla tukipuhelimeen.


Harkinnanvaraiset palvelut perheille

Yksilöllinen valmennus: Se sisältää 5 - 15 tapaamista ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan johdolla. Valmennuksella ohjataan lapsia, nuoria ja vanhempia, jotka tarvitsevat neuropsykiatrisista haasteista johtuen tukea arjen asioissa. Lasten kohdalla valmennus painottuu vanhempien kanssa työskentelyyn.

Nepsy-tukitiimin henkilökunta

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Perhetyöntekijä Sami Keto
Puhelin:
0408004216
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Elina Pohjankunnas
Puhelin:
0408004219
Terveydenhoitaja Kirsi Kulmala
Puhelin:
0408062325
Terveydenhoitaja Laura Ristolainen
Puhelin:
040 634 2210
Päivitetty 17.11.2022