Terveyspalvelujen neuvonta 10023

Kuva. Terveyspalvelujen neuvonnan logo.

03 10023, joka päivä klo 7 - 22

  • Kun sairastut, soita terveyspalvelujen neuvontaan. Sairaanhoitaja antaa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan.
  • Sairaanhoitaja neuvoo äkillisissä sairaustapauksissa. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat ohjataan iltaisin ja viikonloppuisin tarvittaessa kiirevastaanotolle Hatanpään terveysasemalle tai Ensiapu Acutaan.

Chat-ruutu ilmestyy tälle sivulle, kun palvelu on käytettävissä. Voit saada yleisluonteisia neuvoja terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa tai kysyä terveyspalveluista. Chatissä ei käytetä henkilötietoja etkä voi sitä kautta varata aikaa terveysasemalle.

Ajanvaraus terveysasemille

Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Kämmennimen, Lielahden ja Tammelakeskuksen terveysasemien asiakkaat varaavat ajan soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan, puhelin 03 10023, joka päivä klo 7 - 22.

Linnainmaan, Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan ja keskustan, Oma Lääkärisi Tesoman sekä Tipotien terveysasemien asiakkaat ovat suoraan yhteydessä omaan terveysasemaansa.

Orivesiläiset varaavat vastaanottoajan lääkärille numerosta 03 5657 5770, arkisin klo 8 - 15.

Ajan peruminen verkossa

Jos et pääse terveysaseman lääkärille varaamallesi vastaanottoajalle, voit perua sen verkkolomakkeella tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa. Maksu voidaan periä, jos aikaa ei peruuteta viimeistään vastaanottoa edeltävänä päivänä.

Tekstiviestipalvelu

Kuulo- ja puhevammaisille tarkoitetun tekstiviestipalvelun numero on 040 639 7700.

Kuulo- ja puhevammaiset voivat varata ajan kaupungin omien terveysasemien lääkärille ja hoitajalle lähettämällä tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan. Tekstiviestejä voi lähettää joka päivä klo 7 - 22. Tekstiviesteihin vastataan mahdollisimman pian.

Tekstiviestissä tulee kertoa aikaa tarvitsevan henkilön nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen syy, esim. kova kuume, vatsakivut, hengen ahdistus. Numeroon ei oteta vastaan puheluja. Tekstiviestipalvelu ei ole käytössä Oma Lääkärisi Tesomalla, Mehiläinen Oma Lääkärisi Keskustassa eikä Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannassa.

Lisätietoa puheluista

Numero 03 10023 ei kuulu operaattoreiden puhepaketteihin. Jos matkapuhelinliittymässäsi on palvelunumeronesto kytketty päälle tai käytössäsi on Prepaid-liittymä, soita numeroon 03 5657 0023.

Puhelu, myös jonotus, maksaa paikallispuhelumaksun (pvm) tai matkapuhelumaksun (mpm) verran. Matkapuhelumaksun määrä riippuu soittajan operaattorinsa kanssa tekemästä sopimuksesta. Käytä suuntanumeroa (03) soittaessasi matkapuhelimesta ja verkkoryhmän ulkopuolelta. Ulkomailta soitettaessa pitää numeron olla muodossa +358 3 5657 0023.

Jonotusäänen kuullessasi (pitkä matala, lyhyt matala, pitkä korkea) älä sulje puhelinta, vaan jää odottamaan vuoroasi. Puhelimesta kuuluu arvioitu jonotusaika.

Klo 22 - 7 numeroissa vastaa nauhoitettu tiedote, jossa kerrotaan soitto-ohjeet kiireellisten tapausten varalle.

Takaisinsoitto

Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8 - 13. Soittopyyntöihin pyritään vastaamaan klo 14.30 mennessä. Ohjeet soittopyynnön jättämiseen kuuluvat nauhalta jonotusaikatiedotteen jälkeen. Takaisinsoittopalvelu ei toimi, jos jonossa on jo 50 takaisinsoittopyyntöä.

Puheluiden nauhoitus

Puhelut tallennetaan laadun ja oikeusturvan varmistamiseksi.

Kysy sairaanhoitajalta -verkkopalvelu

Kysy sairaanhoitajalta -verkkopalvelussa voit lähettää terveyttä ja sairautta koskevia yleisluonteisia kysymyksiä tai kysyä terveyspalveluista. Kysymyksiin vastaa 48 tunnin kuluessa Tampereen kaupungin palveluksessa oleva sairaanhoitaja.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/10023