Siirry sisältöön

Terveyspalvelujen neuvonta 10023

Kuva. Terveyspalvelujen neuvonnan logo.

03 10023, joka päivä klo 7 - 22

  • Kun sairastut, soita terveyspalvelujen neuvontaan. Sairaanhoitaja antaa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan.
  • Sairaanhoitaja neuvoo äkillisissä sairaustapauksissa. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat ohjataan iltaisin ja viikonloppuisin tarvittaessa kiirevastaanotolle Hatanpään terveysasemalle tai Ensiapu Acutaan.
  • Chat-ruutu ilmestyy tälle sivulle arkisin klo 8 - 21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 12 - 15. Jos chat-ruutua ei näy, ovat kaikki sairaanhoitajat varattuja. Voit kysyä neuvoja terveyteen ja sairauteen liittyvistä asioista sekä terveyspalveluista. Chatissä ei käytetä henkilötietoja eikä varata aikaa terveysasemalle. Ulkoinen linkkiAnna palautetta chat-palvelusta

Koronaneuvontaa venäjäksi: puhelin 040 163 2858, ma ja to klo 9 - 15

Puheluun vastaa Tampereen kaupungin asiakasneuvoja, jonka apuna toimivat terveyspalvelujen neuvonnan sairaanhoitajat.

Arkiaamuisin palvelu on usein ruuhkainen. Kiireettömissä neuvonta- ja ajanvarausasioissa kannattaa ottaa yhteyttä muuna aikana.

Ajanvaraus terveysasemille

Kaukajärven, Kämmenniemen, Lielahden ja Tammelakeskuksen terveysasemien asiakkaat varaavat ajan soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan, puhelin 03 10023 tai 03 5657 0023, joka päivä klo 7 - 22.

Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan ja keskustan, Oma Lääkärisi Tesoman sekä Tipotien terveysasemien asiakkaat ovat suoraan yhteydessä omaan terveysasemaansa.

Orivesiläiset varaavat vastaanottoajan lääkärille numerosta 03 5657 5770, arkisin klo 8 - 15.

Ajan peruminen verkossa

Jos et pääse terveysasemalle varaamallesi vastaanottoajalle, voit perua sen vuorokautta ennen verkkolomakkeella tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Tekstiviestipalvelu

1. Kaupungin omat terveysasemat:

Kuulo- ja puhevammaiset voivat ottaa yhteyttä ajanvarausasioissa kaupungin omille terveysasemille lähettämällä tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700, joka päivä klo 7 - 22. Tekstiviesteihin vastataan mahdollisimman pian. Asiakas saa tekstiviestillä tiedon, miten hänen asiaansa hoidetaan eteenpäin, jos ajan varaaminen ei ole mahdollista heti.

Tekstiviestissä tulee kertoa aikaa tarvitsevan henkilön nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen syy, esim. kova kuume, vatsakivut, hengen ahdistus. Numeroon ei oteta vastaan puheluja.

2. Mehiläisen terveysasemat:

Kuulovammaiset asiakkaat varaavat ajan Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervantaan ja keskustaan sekä Oma Lääkärisi Tesomalle lähettämällä tekstiviestin numeroon 040 501 9957, arkisin klo 8 - 15. Viesteihin vastataan kahden tunnin sisällä. Numeroon ei oteta vastaan puheluja.

Kysy sairaanhoitajalta -palvelu

Kysy sairaanhoitajalta -verkkopalvelussa voit lähettää terveyttä ja sairautta koskevia yleisluonteisia kysymyksiä tai kysyä terveyspalveluista. Sairaanhoitaja vastaa 48 tunnin kuluessa kysymykseesi.

Video chat-palvelusta


Usein kysytyt kysymykset

Lisätietoa puheluista

Numero 03 10023 ei kuulu operaattoreiden puhepaketteihin. Jos matkapuhelinliittymässäsi on palvelunumeronesto kytketty päälle tai käytössäsi on Prepaid-liittymä, soita numeroon 03 5657 0023.

Puhelu, myös jonotus, maksaa paikallispuhelumaksun (pvm) tai matkapuhelumaksun (mpm) verran. Matkapuhelumaksun määrä riippuu soittajan operaattorinsa kanssa tekemästä sopimuksesta. Käytä suuntanumeroa (03) soittaessasi matkapuhelimesta ja verkkoryhmän ulkopuolelta. Ulkomailta soitettaessa pitää numeron olla muodossa +358 3 5657 0023.

Jonotusäänen kuullessasi (pitkä matala, lyhyt matala, pitkä korkea) älä sulje puhelinta, vaan jää odottamaan vuoroasi. Puhelimesta kuuluu arvioitu jonotusaika.

Klo 22 - 7 numeroissa vastaa nauhoitettu tiedote, jossa kerrotaan soitto-ohjeet kiireellisten tapausten varalle.

Takaisinsoitto

Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön arkisin klo 8 - 16. Ohjeet soittopyynnön jättämiseen kuuluvat nauhalta jonotusaikatiedotteen jälkeen.

Asiakastyytyväisyyskysely

Kun olet soittanut 10023:een, saat puhelun jälkeen tekstiviestin, jossa on linkki sähköiseen palautekyselyyn. Vastaaminen on vapaaehtoista. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä yhdistetä asiakas- tai potilastietoihin.

Puheluiden nauhoitus

Puhelut tallennetaan laadun ja oikeusturvan varmistamiseksi.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/10023