Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Kestävä Tampere 2030 -ohjelma

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 18.6.2018 Kestävä Tampere 2030 - kohti hiilineutraalia kaupunkia - linjaukset. Ne perustuvat kaupunkistrategiaan, jonka mukaan Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kaupunginhallitus päätti 28.5.2018 osana strategisia kehittämisohjelmia, että Kestävä Tampere 2030 -linjausten toteutussuunnitelma tehdään osana Smart Tampere -ohjelmaa.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä kaupungin palvelualueiden ja -ryhmien, liikelaitosten ja tytäryhteisöjen sekä muiden kaupungin sidosryhmien kanssa. Keskeistä on vähentää päästöjä kaupunkisuunnittelun, asumisen, liikkumisen, energian ja kulutuksen saralla. Ohjelmassa määritellään toimenpiteet yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ja käynnistetään projekteja niiden toteuttamiseksi. Keskeistä on myös ilmaston kannalta myönteisten ratkaisujen etsiminen sidosryhmien kanssa yhteisillä kehitysalustoilla.

Alla olevasta kuvasta näkyy Kestävä Tampere 2030 -ohjelman tavoitteet, toimenpidekokonaisuudet sekä mittarit.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelman tavoitteet, toimenpidekokonaisuudet sekä mittarit
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelman piiriin kuuluvat AREA21, EKAT, STARDUST ja EU-GUGLE -projektit.

Lisätietoja:

Ajankohtaista

Kaupunki etsii ilmastosankareita

Ilmastotalkoisiin tarvitaan kaikki mukaan, jotta kaupungin kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali jo 12 vuoden kuluttua toteutuu. Kaupunkilaisille on käynnistetty kampanja, jossa haetaan pieniä ja suuria ilmastotekoja. Ne voivat liittyä joko työelämän tai vapaa-ajan toimintatapamuutoksiin, jotka vähentävät kasvihuonekaasujen päästöjä. Hankitko lämpöpumpun tai teitkö energiaremontin? Vaihdoitko joukkoliikenteeseen, työmatkapyöräilyyn tai sähköautoon? Syötkö vähemmän lihaa? Anna kasvot ilmaston puolesta, kerro omat ilmastotekosi ja laske ilmastopäästösi osoitteessa www.ilmastosankari.fi . Kaikki osallistujat palkitaan!

Eniten päästöihin vaikuttavat kaupunkilaisten liikkumis- ja ruokailutottumukset sekä rakennusten lämmitys ja energiankulutus. Niihin kaikkiin voimme vaikuttaa niin kotona kuin työpaikalla.

Ilmastosankarit-kampanjan toteuttavat Kestävä Tampere 2030 -ohjelma ja Ekokumppanit Oy.

Tiedotteet

OTA YHTEYTTÄ

Kehityspäällikkö
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Aino Järventausta
puhelin 040 194 0799
sähköposti [email protected]