Siirry sisältöön

Kestävä Tampere 2030 -ohjelma

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Keskeistä on vähentää kaupunkisuunnittelun, asumisen, liikkumisen, energian ja kulutuksen päästöjä.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä kaupungin yksiköiden, liikelaitosten ja tytäryhteisöjen sekä muiden sidosryhmien kanssa. Ohjelmassa määritellään toimenpiteet yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ja käynnistetään projekteja niiden toteuttamiseksi. Ilmaston kannalta myönteisiä ratkaisuja etsitään yhteistyössä sidosryhmien kanssa yhteisillä kehitysalustoilla.

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 18.6.2018 Kestävä Tampere 2030 - kohti hiilineutraalia kaupunkia - linjaukset, jotka perustuvat kaupunkistrategiaan. Ohjelma toteuttaa näitä linjauksia.

Alla olevasta kuvasta näkyy Kestävä Tampere 2030 -ohjelman tavoitteet, toimenpidekokonaisuudet sekä mittarit.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelman tavoitteet, toimenpidekokonaisuudet sekä mittarit
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelman piiriin kuuluvat projektit AREA21, EKAT, EU-GUGLE ja STARDUST.

Lisätietoja

Kaupunki etsii ilmastosankareita

Ilmastotalkoisiin tarvitaan kaikki mukaan, jotta kaupungin kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali jo 11 vuoden kuluttua toteutuu. Kaupunkilaisille on käynnistetty kampanja, jossa haetaan pieniä ja suuria ilmastotekoja. Ne voivat liittyä joko työelämän tai vapaa-ajan toimintatapamuutoksiin, jotka vähentävät kasvihuonekaasujen päästöjä. Hankitko lämpöpumpun tai teitkö energiaremontin? Vaihdoitko joukkoliikenteeseen, työmatkapyöräilyyn tai sähköautoon? Syötkö vähemmän lihaa? Anna kasvot ilmaston puolesta, kerro omat ilmastotekosi ja laske ilmastopäästösi osoitteessaUlkoinen linkki www.ilmastosankari.fi .

Eniten päästöihin vaikuttavat kaupunkilaisten liikkumis- ja ruokailutottumukset sekä rakennusten lämmitys ja energiankulutus. Niihin kaikkiin voimme vaikuttaa niin kotona kuin työpaikalla.

Ilmastosankarit-kampanjan toteuttavat Kestävä Tampere 2030 -ohjelma ja Ekokumppanit Oy.

OTA YHTEYTTÄ

Ohjelmapäällikkö
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Aino Järventausta
puhelin 040 194 0799
sähköposti [email protected]