Matka kohti miljoonaa roskapussia alkaa – Tampere avaa syväkeräysastioita ympäri kaupunkia

Tampereen kaupunki osallistuu kevään aikana Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan yhdessä lähes 150 muun kaupungin ja kunnan kanssa. Tampereella avataan reilut 100 yleisten alueiden syväkeräysastiaa ympäri kaupunkia roskien kerääjille kampanjan ajaksi.
Viisi ihmistä kantavat roskapusseja ja katsovat kaukaisuuteen.
Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät tutut kasvot, toimittajat Mikko ”Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Miljoona roskapussia -kampanja alkaa torstaina 13.4. Kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Tampereen Infra avaa roskien kerääjille yleisten alueiden syväkeräysastiat, jonne kerätyt roskapussit voi hävittää kampanjan aikana. Syväkeräysastioita eli molokkeja on reilut 100 kappaletta ympäri kaupunkia.

Kerättyjen roskapussien määrä merkitään kampanjan verkkosivuille laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskat on kerätty.

Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Kerättyjen pussien määrää voi seurata paikkakunnittain reaaliaikaisesti päivittyvästä laskurista koko kampanjan ajan.

Näin osallistut kampanjaan

  1. Ota mukaan hanskat, tyhjä roskapussi sekä mahdollisuuksien mukaan roskapihdit
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Roskapussin koolla ei ole väliä, pussi voi olla esimerkiksi 25 litran muovipussi tai hedelmäpussi.

Kaksi kuukautta kestävät siivoustalkoot käynnistyvät suorassa lähetyksessä torstaina 13.4. kello 20 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kampanja näkyy Ylen kanavilla ja ohjelmissa koko kevään ajan ja lopullinen tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. kello 20. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Koko kaupungin siisteystalkoot mukana kampanjassa

Tampereella järjestetään perinteiset Koko kaupungin siisteystalkoot lauantaina 6.5. Se on myös hyvä tapa tulla mukaan edistämään yleisten alueiden siisteyttä ja viihtyisyyttä. Talkoissa kerätään kaupungin yleisiltä alueilta, kuten pyöräteiden ja katujen varsilta, puistoista ja muista yleisistä paikoista ihmisten sinne heittämiä roskia.

Talkoiden aikana kerätyllä yhteenlasketulla roskamäärällä kaupunki osallistuu mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan. Tampereen kaupunki järjestää talkoopäivän yhdessä Tampereen Infran, Pirkanmaan Jätehuollon ja Ekokumppaneiden kanssa.

***

Tiedotetta muokattu 24.4.2023: Kuva päivitetty.

Karttakuva Tampereen syväkeräysastioiden sijainnista sinisillä palloilla..
Syväkeräysastioiden sijainnit Tampereella Miljoona roskapussia -kampanjan aikana

Lisätietoja

Teemu Kylmäkoski
Tampereen Infra Oy, viheralueiden kunnossapito Työpäällikkö
Puhelin:
040 801 6376
Saara Saarteinen
Tapahtumapäällikkö
Puhelin:
040 801 6222
Teksti: Emilia Narmio
Kuvat: Johanna Kannasmaa / Yle
Jaa sosiaalisessa mediassa