Tampere on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa ihmisiä keräämään roskia ja vähentämään roskaamista. Kampanja siistimmän ympäristön puolesta alkaa torstaina 13.4. ja kestää kaksi kuukautta.

Tampereen kaupunki osallistuu Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. 

Tampereen lisäksi kampanjassa on mukana 130 kuntaa ja kaupunkia sekä useita järjestöjä. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023.

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan. Roskia voi kerätä yhdessä perheen, kavereiden tai työporukan kesken ja samalla pystyy pitämään ympäristöstään huolta. Roskapussin koolla ei ole väliä, pussi voi olla esimerkiksi 25 litran muovipussi tai hedelmäpussi. Kun pussi on täynnä, kerätyt roskapussit lajitellaan sekajätteeseen.

Osallistujat voivat käydä lisäämässä keräämiensä roskapussien määrän kampanjan verkkosivuille sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskat on kerätty. Kerättyjen pussien määrää voi seurata verkkosivuilta reaaliaikaisesti päivittyvästä laskurista, joka aukeaa maanantaina 10.4.

Kampanjan aloitusta voi seurata suorana lähetyksenä YLE TV1:ssä 13.4. kello 20.00–20.30. Kampanja näkyy Ylen eri kanavilla ja ohjelmissa koko kampanjan ajan. Kampanja huipentuu päätöslähetykseen TV1:ssä 14.6. kello 20.00–20.30.
 

Lisätietoja

Saara Saarteinen
Tapahtumapäällikkö
Puhelin:
040 801 6222
Teksti: Emilia Narmio
Kuvat: Johanna Kannasmaa / Yle
Jaa sosiaalisessa mediassa