Koko kaupungin siisteystalkoot ovat 6.5.2023 – ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 19.4.

Ilmoittautuminen perinteisiin Koko kaupungin siisteystalkoisiin on nyt auki. Kokoa oma talkooporukkasi - ystävät, asukasyhdistyksen jäsenet tai harrastuskaverit - ja tehdään yhdessä hyvää! Talkooporukka voi koostua kenestä tahansa. Kaikki ovat tervetulleita yhteisölliseen talkoopäivään.

Koko kaupungin siisteystalkoissa kerätään kaupungin yleisiltä alueilta ihmisten sinne heittämiä roskia.

Edellisvuonna talkoisiin osallistui yli 500 henkilöä, ja talkooporukat keräsivät roskia yhteensä jopa 4,2 tonnia.

Kukin talkooporukka saa itse määritellä siistittävän alueen ilmoittautumisensa yhteydessä. Se voi olla esimerkiksi oman lähialueen pyörätie, puisto, kadunvarsi tai muu kaupungin yleinen paikka. Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa talkoopäivänä ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuihin paikkoihin jäteastiat ja jätesäkit.

Talkoot voi aloittaa lauantaina 6.5. talkoolaisille sopivana ajankohtana, ja talkoot päättyvät samana päivänä viimeistään klo 14. Talkoiden yhteyteen voi porukalla ideoida talkookahvit, pihakirppiksen tai vaikka jäätelöhetken.

Talkoopaikat verkkosivulle huhtikuun loppuun mennessä – mukaan ehtii talkoopäivänäkin

Ilmoittautuneet talkooporukat kokoontumispaikkoineen päivitetään huhtikuun loppupuolella talkoosivulle. Siisteystalkoisiin on siis mahdollista osallistua vielä myös talkoopäivänä liittymällä oman alueen siivousporukkaan mukaan. Viime vuonna Koko kaupungin siisteystalkoisiin osallistui kaiken kaikkiaan yli 40 talkooporukkaa ympäri Tamperetta.

Koko kaupungin siisteystalkoot ottavat osaa talkoiden yhteenlasketulla roskamäärällä valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan, jossa on tavoitteena kerätä Suomessa huhti-toukokuun aikana miljoona roskapussia.

Koko kaupungin Siisteystalkoot järjestää Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra yhdessä Pirkanmaan Jätehuollon ja Ekokumppaneiden kanssa.
 

Lisätietoja

Tiina Kuusipalo
Ekokumppanit Oy Ympäristöneuvoja
Puhelin:
040 806 2619
Kuvat: Ekokumppanit Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa