Ravintolat ja kahvilat voivat hakea jatkolupaa terassilaajennuksille – myös uusia hakemuksia vastaanotetaan 

Yritykset voivat hakea jatkoa vuonna 2022 myönnetyille terassilaajennuksille vuoden 2023 toimintakauden ajaksi. Myös yritykset, jotka eivät ole aiemmin hakeneet laajennuslupaa, voivat hakea sitä nykyisiin terasseihin. 

Ravintoloiden ja kahviloiden terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Laajennusesityksissä tulee huomioida jalankulun ja pyöräilyn sujuvuus sekä muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat.  Laajennuksista kaupunki perii normaalia vuokraa. 

Terassilaajennuksia mahdollistamalla Tampereen kaupunki haluaa elävöittää kaupunkitilaa ja tukea yrittäjyyttä.  Käytäntö alkoi koronavuosina, ja sitä halutaan hyvien kokemusten perusteella jatkaa.
 
Luville on jatkuva haku. Myönnettävät luvat ovat voimassa enintään 31.10. 2023 saakka.  Hakemukset ympärivuotisille terasseille arvioidaan tapauskohtaisesti.

Hae lupaa verkkolomakkeella

Hakemuksia terassilaajennuksiin otetaan vastaan kaupungin verkkosivulta löytyvällä lomakkeella. Yrittäjän, joka on jo ehtinyt hakea lupaa kirjallisesti muilla tavoin, ei tarvitse lähettää uutta lupahakemusta.

 

Lisätietoja

Henri Lievonen
Kiinteistöpäällikkö
Puhelin:
041 730 5812
Anna-Kaisa Heinämäki
Johtaja
Puhelin:
040 639 7701
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa