Kesäyrittäjyyssetelin haku vuodelle 2023 on avattu

Kesäyrittäjyysseteli on tamperelaisille 1994–2008 syntyneille nuorille suunnattu 350 euron arvoinen tuki, joka kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä kesän aikana. Tampereen kaupunki yhteistyössä kumppanien kanssa jakaa kesäyrittäjyysseteleitä tänä vuonna yhteensä 20 000 euron arvosta ja tarjoaa monipuolista tukea yritysideoiden edistämiseen. Kesäyrittäjyysseteli on osa Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanjaa.

Kesäyrittäjyysseteliä voi hakea 15.2.–31.5.2023. Kesäyrittäjyysseteliä kannattaa hakea ajoissa, sillä päätöksiä niiden jakamisesta tehdään jo hakuaikana. Seteleitä jaetaan niin kauan, kun niitä riittää. Myönnetyt Kesäyrittäjyyssetelit jaetaan kesän aloitustapahtumassa 6.6.2023, jossa esitellään myös kesäyrittäjyyspalvelut.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut tukee yhteistyökumppaneidensa kanssa nuoria rakentamaan oman kesätyön heidän omien vahvuuksiensa pohjalta joko yksin tai tiiminä. Kesäyrittäjyysseteli toteutetaan tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

– Tänä vuonna uutta on se, että nuoria on tukemassa ja kannustamassa laaja yhteistyökumppaniverkostomme. Toivomme, että yhdessä tavoitamme mahdollisimman paljon nuoria ja voimme tästäkin mahdollisuudesta kertoa. Yhteistyö on myös tärkeää, koska aikaisempien setelikokeilujen perusteella nuoret ovat antaneet hyvää palautetta saamaansa apuun ja tukeen kesän aikana. Yksin ei tarvitse Tampereella yrittää, kannustaa työllisyys- ja kasvupalvelujen palvelupäällikkö Elina Wallin.

Nuorille on tarjolla runsaasti palveluja yrittäjyyden tueksi

Kesäyrittäjyyspalvelut tarjoavat mahdollisuuksia osallistua erilaisiin työpajoihin ja valmennuksiin oman kesäyritysidean löytämiseksi ja toteuttamiseksi. Palveluihin on voi osallistua yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

– Olemme ajatelleet tätä kampanjaa yrittäjyyden piknikvilttinä, jossa eri palveluntarjoajat tuovat omat eväänsä nuorten nautittavaksi. Nuori saa niin sanotusti istua valmiille viltille nauttimaan palveluja, jotka tukevat ja kannustavat monipuolisesti uudenlaisiin työelämäkokemuksiin, kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Joni Ramu.

Monipuolisia palveluja voi hyödyntää myös oman osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen. Työpajoissa ja valmennuksissa saa vinkkejä, ideoita ja uusia taitoja, jotka auttavat oman yrityksen toteutuksessa.

– Työpajoihin kannattaa lähteä mukaan, vaikka varsinainen yritysidea ei olisikaan kirkkaana mielessä. Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden pohtiminen auttaa monessa muussakin asiassa, kuten vaikkapa kesätyön haussa. Mielenkiinto yrittäjyyttä kohtaan on ilahduttavasti kasvussa, Marko Lehtimäki Ensimetriltä toteaa.

Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanja on luotu yhdessä alueen toimijoiden kanssa

Oma kesäduuni yrittäjänä on yhteistyössä toteutettava tamperelainen kampanja, jonka tarkoituksena on tarjota nuorille mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä kesällä. Kampanjassa ovat mukana Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo Tampere, Pirkanmaan uusyrityskeskus ry, Nuori yrittäjyys ry, Tampereen 4H-yhdistys ry, Tredu, Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hanke, International House Tampere ja KIERTO-hanke. Kampanjan suojelijana toimii Pirkanmaan Yrittäjät.

Lisätietoja

Elina Wallin
Palvelupäällikkö
Puhelin:
041 730 2919
Joni Ramu
Erityisasiantuntija
Puhelin:
040 578 8338
Teksti: Kati Hiltunen
Kuvat: Kati Hiltunen
Jaa sosiaalisessa mediassa