Erityisuimakortti

Erityisuimakortti on tarkoitettu eri tavoin vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille edistämään omaehtoista uintiharrastusta. Erityisuimakortin saa joko nimetyillä KELA-kortin tunnuksilla tai lääketieteelliseen lausuntoon perustuvalla todistuksella merkittävästä haitasta. Perusteet tarkistetaan vuosittain. Asioidessaan uimahallissa erityisuimakortin haltijan tulee pyydettäessä pystyä todistamaan henkilöllisyytensä kuvallisella henkilötodistuksella.

Erityisuimakortti on uudelleen ladattava. Säilytä kortti, vaikka pitäisit taukoa erityisuimakortin hankkimisesta. Erityisuimakortti on voimassa puoli vuotta tai vuoden ostopäivästä lukien, jonka jälkeen se voidaan ladata uudelleen. Kortti on voimassa Pyynikin, Hervannan ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa niiden aukioloaikoina. Kortti ei ole voimassa maauimalassa.

Erityisuimakortin uudelleenlataus voidaan tehdä uimahallin kassalla tietyin edellytyksin. Tarkista oman korttisi tiedot kassalla uimahallikäynnin yhteydessä. Lisätietoja kortin latauksesta saat uimahallin henkilökunnalta.

Kadonneen erityisuimakortin uusimisesta veloitetaan 20 euron toimistomaksu, mikä sisältää uuden kortin. Korttia ei lunasteta takaisin jälkikäteen. Puolen vuoden kortin hinta on 65 euroa ja vuoden kortti maksaa 130 euroa (2022). 

Korttia myydään liikuntapalveluista, Ratinan rantatie 1 B, 33100 Tampere (Tampereen stadion). Hakijan tulee aina korttia henkilökohtaisesti noutaessaan esittää todistus henkilöllisyydestään ja luotettava selvitys perusteista kortin myöntämiseksi, katso tarkemmat myöntämisperusteet alta.

Mikäli asiakas kadottaa erityisuimakortin, hänelle voidaan ladata maksukuittia vastaan kadonneelle kortille jäänyt sisältö maksua vastaan. Tällöin kadonnut kortti mitätöityy.

Erityisuimakortin tarkemmat myöntämisperusteet

Lisätietoja Johtava liikunnanohjaaja Tommi Liimatta
Puhelin:
040 801 6587
Liikunnanohjaaja Sari Helminen
Puhelin:
050 364 8627
Päivitetty 1.11.2022