Siirry sisältöön

Veneily

Kuva: Veneilyä Pyhäjärvellä

Ajankohtaista

Satamatoimisto on toistaiseksi suljettu koronatilanteen vuoksi.

Venepaikkojen sähköinen varauspalvelu otetaan 1.4.2020 käyttöön kesäkauden venepaikojen osalta. Edellisen veneilykauden paikkojen uudelleenvaraus ja uudet venepaikat varataan sähköisen varauspalvelun kautta. Asiakas suorittaa varauksen yhteydessä venepaikkamaksun verkkomaksuna. Edellisen veneilykauden paikkoja voi uudelleen varata 1.4.–19.4. ja uusia paikkoja 20.4. eteenpäin. Venepaikkojen vaihtoja pystyy tekemään 20.4. alkaen palvelupiste Frenckellissä.

Venepaikka tulee varata ensi sijaisesti venepaikkojen varauspalvelulla. Jos asiakas ei voi tehdä varausta varauspalvelussa, hän voi varata ja maksaa paikan palvelupiste Frenckellissä.

Palvelupisteessä asiakaspalvelija avustaa varauksen tekemisessä ensisijaisesti puhelimitse mutta tarvittaessa myös Frenckellin asiointipisteessä. Asioinnissa tulee huomioida koronatilanteesta johtuvat liikkumisrajoitukset ja suositukset (erityisesti riskiryhmät).

Satama-alueen pysäköintiluvat

Autojen pysäköintiluvat Tampereen kaupungin satama-alueille haetaan sähköisen eParking-järjestelmän kautta. Luvan hakijan venepaikkamaksun tila tarkistetaan rekisteröitymisen yhteydessä. Tämän vuoksi rekisteröinnin vahvistaminen voi kestää 1–5 arkipäivää.

Vahvistetun rekisteröitymisen jälkeen asiakas hakee pysäköintilupaa eParking-järjestelmässä. Lupa on voimassa heti, kun asiakas on täyttänyt varausjärjestelmän edellyttämät tiedot järjestelmään. Pysäköintilupa on kesäkaudella 2020 maksuton. Pysäköinti satamissa on mahdollista huhtikuun alusta joulukuun loppuun.

Voimassa oleva sähköinen pysäköintilupa oikeuttaa pysäköintiin liikennemerkkien osoittamilla "Pysäköinti sallittu satamatoimiston luvalla" -alueilla. Ajoneuvossa ei tarvita erillistä lupatunnistetta. Pysäköinninvalvonta perustuu järjestelmään syötettyyn ajoneuvon rekisterinumeroon.

Jos asiakkaalla ei ole käytettävissä verkkoyhteyttä, eParking-palveluun voi rekisteröityä myös palvelupiste Frenckellin kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa. Palvelupiste Frenckell neuvoo ensisijaisesti puhelimitse numerossa 03 5656 4400.

Satamatoimisto

  • Valvoo merilain, meriteiden sääntöjen, satamajärjestyksen sekä satamia koskevien tariffien ja määräysten noudattamista kaupungin satama- ja veneranta-alueilla.
  • Huolehtii venepaikkojen ja rantojen puhtaana- ja kunnossapidosta.
  • Valvoo satama- ja turvalaitteiden kuntoa ja sijaintia.
  • Opastaa ja neuvoo kaikissa vesiliikenneasioissa
  • Huolehtii satama- ja venepaikkojen vuokralle antamisesta kesä-, talvi- ja korjauspaikoiksi.
  • Luo edellytyksiä veneilyn ja rantojen käytön parantamiseksi.
  • Satamatoimistolle ei kuulu uimarantojen eikä talviuintipaikkojen kunnossapito.

Yhteystiedot

Satamatoimisto
33180 Tampere

Palvelupiste Frenckell
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4400
avoinna ma–pe klo 9 - 16.

Venepaikat, venepaikkojen vuokraus
sähköposti [email protected]
puhelin 040 801 6220

Huoltoryhmä, päivystys, vikailmoitukset, kunnossapito
sähköposti [email protected]
puhelin 040 158 8706
puhelin 040 158 8907

Facebook-logo.