Hyppää sivuvalikkoon

Jatko-opinnot ja yhteishaku

Yhteishaku 2024

Yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen (lukiot, ammatilliset koulutukset, TUVA, kansanopiston opistovuosi -koulutus) on 20.2.-19.3.2024. Haku tehdään Opintopolku.fi -palvelussa. Hakulomakkeella voi hakea enintään seitsemään koulutukseen.  Tieto perusopetuksen jälkeisen koulutusten yhteishaun tuloksista tulee hakijoille aikaisintaan torstaina 13.6.2024. 

Hakija saa tiedon yhteishaun tuloksista Opintopolun sähköisenä tuloskirjeenä sähköpostiinsa. Lisäksi hakija saa erillisenä sähköpostina linkin paikan vastaanottamiseen.  Myös oppilaitos lähettää omat ohjeet opiskelijaksi ilmoittautumiseen. 

Jos nuori ei ole saanut yhteishaussa opiskelupaikkaa, hän voi hakea koulutukseen jatkuvassa haussa kesällä. Perusopetuksen opinto-ohjaajat ohjaavat ja auttavat haussa. Jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle löytyy opiskelupaikka.

Usein kysyttyä yhteishausta -palsta antaa tietoa esimerkiksi siitä, miten nuoren tulee toimia, jos hän ei ole saanut opiskelupaikkaa tai miten hän ottaa paikan vastaan. 

Perustietoa yhteishausta löytyy toisen asteen oppilaitosten sivuilta sekä Opintopolku palvelusta.

Usein kysyttyä yhteishausta

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/yhteishaku

Päivitetty 14.5.2024