Kissanmaan koulun perusparannus alkaa helmikuussa

Kissanmaan koulun perusparannus alkaa helmikuussa. Rakennustyöt valmistuvat syyskuussa 2025, jonka jälkeen koulu varustetaan käyttöönottokuntoon. Perusparannuksessa koulun lisäksi sen piha-alueet, kalusteet ja varusteet uudistetaan. Suojellun rakennuksen ainutlaatuisuus huomioidaan tehtävissä rakenneratkaisuissa. Hankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 15,25 miljoonaa euroa.

Perusparannettavan Kissanmaan koulun bruttoala on 5 885 neliömetriä. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Mikael Nordenswan ja Bertel Strömmer. Koulu on valmistunut vuonna 1950, eikä sitä ole aiemmin varsinaisesti perusparannettu lukuun ottamatta ilmanvaihtojärjestelmän rakentamista 1990-luvulla.

Koulu mitoitetaan perusparannuksessa 550 oppilaalle sopivaksi, jotta tilat vastaavat lähialueen asuinrakentamisen myötä syntyvään oppilasmäärän kasvuun. Koulu on kaksisarjainen, 0–6-luokkainen koulu, jossa on mukana myös erityisopetus. Alueella sijaitsevan siirtokelpoisen päiväkodin aluetta ja aiemmin kunnostettua välituntipihaa ei tässä yhteydessä korjata.  

Perusparannettavaan koulurakennukseen tulee tilat kouluterveydenhuollolle ja Pirkanmaan Voimia Oy:lle, jonka hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 223 263 euroa. 

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Forssi Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Perusparannushankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi 13.12.2023 perusparannuksen hankesuunnitteluvaiheen jälkeen muodostuneen kustannusarvion nousun, joka johtuu pääosin kahden vuoden aikana tapahtuneesta rakentamistöiden ja rakennusmateriaalien hinnan kallistumisesta. Hyväksytty kokonaiskustannus kuitenkin alittaa hankkeelle vuoden 2024 talousarviossa varatun määrärahan.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi Kissanmaan koulun perusparannus -hankkeen toteutussuunnitelman ja -sopimuksen 14.12.2023 kokouksessaan.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Arkkitehtitoimisto Forssi Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa