Kaupunginvaltuusto päätti TKL Oy:n perustamisesta ja Tavase Oy:n purkamisesta

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos yhtiöitetään 1.1.2025 alkaen Tampereen kaupungin kokonaan omistamaksi osakeyhtiöksi (TKL Oy) hyväksytään. Tampereen kaupunki esittää Tavase Oy:n muille osakkaille yhtiön purkamista. Kaupunginvaltuusto päätti 22.4.2024 yhtiöihin liittyvistä muutoksista. 

Valtuustoryhmien yhteisessä ponnessa edellytetään, että Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen yhtiöittämisessä aloittavan yhtiön työntekijöiden työehdot ovat kilpailukykyisiä ja työhyvinvointia edistäviä.

Nykyinen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos (TKL) on kaupungin ainoa liikelaitosmuotoinen toimintayksikkö. TKL:n sopimusasiakas on Tampereen kaupunki ja liikelaitos tuottaa liikennöintipalveluja tilaajalle eli Nysselle. 

Tampereen kaupunki perustaa Tampereen Kaupunkiliikenne Oy (TKL Oy) -nimisen osakeyhtiön ja merkitsee perustettavan yhtiön osakkeita 80 000 eurolla. Osakepääoma maksetaan kaupungin yhteisten erien osakkeiden ja osuuksien hankintaan varatusta investointimäärärahasta.

Tampereen kaupunki aikoo esittää Tavase Oy:n muille osakkaille, että tekopohjavesihankkeen valmistelu lopetetaan ja yhtiö puretaan osakeyhtiölain mukaisin menettelyin. Tampereen Vesi Oy:lle annetaan tehtäväksi puhtaan veden saannin turvaaminen ja tarvittavien neuvotteluiden käyminen muiden kuntien kanssa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös muun muassa muutoksia hallintosääntöön koskien elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaoston perustamista ja lähinnä viranomaisten toimitiloiksi tulevan, Vihiojan kaupunginosassa sijaitsevan tontin myymisen valtiolle noin 2,8 miljoonalla eurolla.

Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa