Projekti Äänetön: Uudenlainen tapa käsitellä työnhakuun liittyviä ajatuksia ja tunteita

Tampereen Ohjaamo tarjoaa nuorille mahdollisuuden käsitellä työnhakuun liittyviä tunteita, ajatuksia ja odotuksia Projekti Äänettömässä, joka käynnistyy 17. marraskuuta 2023. Ryhmä tarjoaa tukea työnhakuun liittyviin haasteisiin äänettömän vaikuttamisen menetelmällä.

Työnhaku voi olla ahdistavaa monille, erityisesti nuorille, jotka vasta aloittelevat työelämäänsä. Monet kohtaavat pettymyksiä, kun he joutuvat lähettämään lukuisia työhakemuksia ja käymään läpi useita haastatteluja, mutta toivottua työpaikkaa ei silti tunnu löytyvän. Projekti Äänetön pyrkii tarjoamaan tukea näille nuorille.

Ryhmänohjaajat vetävät ryhmää toista kertaa. Ryhmässä keskustellaan ja puretaan työnhakuun liittyviä ennakkoluuloja ja käydään läpi niitä monenlaisia tunteita, joita työnhaku voi herättää. Ensimmäinen Projekti Äänetön -ryhmä järjestettiin viime keväänä, ja sen tulokset olivat positiivisia.

Projekti Äänetön tarjoaa nuorille mahdollisuuden pohtia erilaisia kokemuksia työnhakuun liittyen. Ryhmä keskittyy myös siihen, että erilaisuus voi olla vahvuus ja että työpaikkoja voi löytää monin eri tavoin. Kokoontumisten aikana käsitellään muun muassa työpaikkailmoitusten etsintää, itse työnhakua, haastattelutilanteita ja tunteiden hallintaa työnhaun tukena.

Äänettömän vaikuttamisen menetelmä työnhaun tukena

Ryhmässä käytetään äänettömän vaikuttamisen menetelmää. Siinä esitetään erilaisia väittämiä, joihin vastataan äänettömästi verkkoalustan avulla. Tämän jälkeen aiheesta keskustellaan. Mikäli ei halua sanoa mitään, voi olla vain hiljaa. Kukaan ei joudu tunnistautumaan mihinkään vastaukseen henkilökohtaisesti. Keskustelu auttaa ymmärtämään paremmin työnhakuun liittyviä vaiheita ja tunteita, mikä voi ehkäistä lamaannuttavia turhautumisen tunteita.

Projekti Äänetön antaa aikaa pysähtyä niiden asioiden äärelle, jotka ovat työnhaussa ja työssä tärkeitä. Ryhmä pyrkii tuomaan nuorille esiin sen, että työnhaun tulokset eivät määrittele heidän arvoaan ihmisenä ja negatiivisetkin tunteet sekä jännittäminen työnhaun eri vaiheissa ovat aivan hyväksyttäviä reaktioita. Tarkoituksena on tarjota nuorille erilaisia vaihtoehtoja työnhakuun sekä rohkeutta hakea monenlaisia työpaikkoja. 

Tule mukaan Projekti Äänettömään

Projekti Äänetön alkaa 17. marraskuuta 2023 Tampereen Ohjaamolla ja on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille. Ryhmä on täysin vapaaehtoinen ja maksuton osallistujille. Ilmoittaudu mukaan voi yhteyttä Ohjaamon sähköpostiin [email protected]. Kirjoitathan viestin otsikoksi ”Ilmoittautuminen Projekti Äänettömään” ja lisää viestiin myös puhelinnumerosi, sillä ohjaajat ottavat sinuun puhelimitse yhteyttä.

Lisätietoja

Tellu Mattila
Tiimiesimies
Puhelin:
040 661 2204
Teksti: Tuija Jaatinen
Kuvat: Karo Leikomaa
Jaa sosiaalisessa mediassa