Nuorten suosikki: Tampereen Ohjaamo saa korkeat pisteet

Alle 30-vuotiaiden palvelupiste Tampereen Ohjaamo sai valtakunnallisessa Ohjaamojen nuorten palautekyselyssä keskimääräistä paremmat tulokset. Kysely toteutetaan KEHA-keskuksen toimesta kahden vuoden välein, ja sen tavoitteena on tukea valtakunnallista Ohjaamotoiminnan kehittämistyötä, jotta nuorten oma ääni nousisi esiin.
Nainen toimistotilan kahvipisteen edessä.
Tiimiesihenkilö Tellu Mattila Ohjaamon aulassa.

Tutkimuksessa selvitettiin nuorten mielipiteitä Ohjaamoista 2.–19.4.2024 välisenä aikana. Vastauksia saatiin kaikkiaan 914 kappaletta 49 eri Ohjaamosta, joista Tampereen Ohjaamo keräsi eniten vastauksia.

– Tampereen Ohjaamon kokonaisarvosana oli erittäin korkea, 9,58. Tämä osoittaa, että Ohjaamo on monialaisten palvelujen osalta erittäin toimiva kokonaisuus, jonne nuoren on helppo tulla, kertoo työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtaja Tommi Eskonen Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.

Nuorten asiointi liittyi pääasiassa työhön tai yrittäjyyteen, mutta suuri osuus oli myös omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä asioilla. Lähes kaikki vastaajat asioivat Ohjaamossa paikan päällä.

– Täällä nuoret kokevat saavansa heidän tarvitsemaansa tietoa ja tukea asiassa kuin asiassa. Työyhteisömme koostuu eri alojen ja organisaatioiden ammattilaisista, ja tämä mahdollistaa sen, että yhdellä käyntikerralla voi hoitaa monta asiaa, sanoo Ohjaamon tiimiesihenkilö Tellu Mattila.

Avoimissa palautteissa oltiin tyytyväisiä Ohjaamon toimintaan, mutta esiin nousi huoli resurssien ja palvelujen saatavuudesta sekä toiveita esimerkiksi asiakasikärajan nostosta. Avoimissa vastauksissa kysymyksiin saatiin muun muassa seuraavia vastauksia: ”Ihana ja turvallinen ilmapiiri” ja ”Sain tänään niin hyvää ohjausta ja oli turvallinen olo puhua ongelmista ilman että häpeän."

Lisätietoja

Tommi Eskonen
Työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtaja
Puhelin:
050 361 1052
Tellu Mattila
Tiimiesihenkilö
Puhelin:
040 661 2204
Teksti: Taru Halme
Kuvat: Tuija Jaatinen
Jaa sosiaalisessa mediassa