Teiskontien kävely- ja pyörätietä uusitaan Ruotulassa ja Takahuhdissa – katusuunnitelma nähtävänä

Teiskontien kävely- ja pyörätiestä Ruotulan ja Takahuhdin osuudella on valmistunut katusuunnitelma nähtäväksi. Palautetta siitä voi antaa 6.11.2023 saakka.  Uudistettava pyöräväylä on osa pyöräilyn pääreittiä 1 Tampere-Linnainmaa-Teisko.


Suunnitelmaehdotus koskee Teiskontien (vt 12) eteläpuolen pyörätien ja jalkakäytävän parantamisesta välillä Jaakonmäenkatu – Alasjärvenranta. Pyörätie ja jalkakäytävä toteutetaan samanlaisina, kuin muutama vuosi sitten uudistettu Teiskontien osuus Hervannan valtaväylältä Jaakonmäenkadulle. Myös valaistus uusitaan.

Pyörätie on kaksisuuntainen

Pyöräilylle ja jalankululle on suunniteltu omat väylät, jotka on erotettu toisistaan maaliviivalla. Pyörätie on kaksisuuntainen, ja ajosuunnat on erotettu maaliviivalla. Pyörätien leveys on pääosin 3,0 metriä ja jalkakäytävän leveys pääosin 2,5 m.

Teiskontien ja Irjalankadun risteyksen suojatielle on suunniteltu uusi suojatiesaareke. Liittymän kohdalla pyörätie päällystetään punaisella huomiovärillä liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja eri kulkuväylien selkiyttämiseksi.

Alasjärvenrantaan laskevan pyörätien ja jalkakäytävän ja Alasjärvenranta-kadun risteykseen on suunniteltu korotettu suojatie, ja autoilijoille on STOP-merkit eli ajoneuvojen on väistettävä pyörä- ja kävelyliikennettä.  Alasjärvenranta alittaa Teiskontien alikulkukäytävää pitkin johtaen Alasjärven uimarannalle. Alikulkukäytävän päällä Teiskontien pyörätie ja jalkakäytävä kapenevat.

Kävely- ja pyöräväylän varrelle istutetaan paljon uusia puita, ja useiden nykyisten puiden juuria suojataan. Huonokuntoiset puut poistetaan.  Väylän reunustoille myös kylvetään niittykasveja.  

Teiskontien jalkakäytävä ja pyörätie on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen yhteishanke, ja rakennustyöt pyritään tekemään vuoden 2025 aikana.
 

Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa