Omakotitonttien hakijamäärä notkahti Tampereella

Tampereen kaupungin syksyn 2023 omakotitonttihaun hakijamäärät pienentyivät merkittävästi aikaisemmista vuosista. Tontit olivat kuitenkin edelleen haluttuja, ja tonttiarvonnan 66 tonttia sai lähes 130 hakemusta.

Omakotitonttien haussa oli mukana yhteensä 69 tonttia, joista haettavina olivat 56 vuokratonttia, 10 kiinteällä hinnalla myytävää tonttia ja kolme tarjousten perusteella myytävää tonttia. Omakotitonttien haussa noudatettiin asunto- ja maapolitiikan vuosien 2022–2025 linjausten mukaisia kriteerejä.

– Tonttien hakijamäärä putosi aiemmasta, mikä osaltaan johtunee 1.1.2023 voimaan tulleista linjauksen muutoksista. Vuokratonttien hakua kohdennettiin tamperelaisille lapsiperheille. Muutos on tuore ja kaipaamme nyt palautetta hakijakunnalta. Toivomme mahdollisimman monen kaupunkilaisen vastaavan omakotitonttihakua koskevaan kyselyymme, sanoo kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Haetuimpia tontteja olivat tuttuun tapaan vuokratontit, ja niistä Ojalan kaupunginosan tontit. Suosituimmiksi tonteiksi nousivat jälleen Hervantajärven tontit, joista suosituin on korttelin reunaan rajoittuva tontti. Lisäksi eräs Ojalan puistoon rajoittuva tontti oli suosituimpien tonttien joukossa.

Vuokrattavista tonteista 15 sijaitsee Haukiluomassa, 2 Hervantajärvellä ja 39 Ojalassa. Kolme kiinteällä hinnalla myytävää tonttia sijaitsee Holvastissa ja seitsemän Ojalan kaupunginosassa. Koivistonkylän tarjousten perusteella myytävään tonttiin tuli viisi tarjousta, mutta Kämmenniemen kahteen tarjousten perusteella myytävään tonttiin ei jätetty tarjouksia.

Tarjousten perusteella myytäviin tontteihin tulleet tarjoukset käsiteltiin 17.10.2023. Tonttiarvonta suoritettiin 18.10.2023 virallisen valvojan läsnä ollessa. Perinteiseen tapaan tonttiarvonnan tulos lähetettiin tekstiviestillä tai sähköpostilla arvontaan osallistuneille. Kiinteistöjohtaja tekee virallisen päätöksen ostotarjouksen hyväksymisestä ja arvonnan tuloksesta. Päätöksellä tontit varataan tontin saaneille, ja he saavat varauksesta tiedon.

Anna palautetta tonttihausta

Syksyn 2023 omakotitonttihausta voi antaa palautetta 30.11.2023 saakka. Kyselyssä kerätään mielipiteitä muun muassa tonttihaun käytettävyydestä sekä hakukriteereistä ja periaatteista, joita asunto- ja maapolitiikan 2022–2025 linjauksissa on esitetty. Saadun palautteen perusteella arvioidaan kuluvan valtuustokauden kriteerejä ja tarkastellaan niiden tarkoituksenmukaisuutta tulevien valtuustokausien linjauksissa.

Lisätietoja

Tomi Hilli
Maankäyttösihteeri
Puhelin:
040 673 0528
Raija Laatio-Rimmi
Maankäyttösihteeri
Puhelin:
040 800 4079
Jori Alanko
Tonttivastaava
Puhelin:
041 730 1457
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa