StaffStart-valmennus tarjoaa nuorille nopean väylän ravintola-alalle

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut valmistautuu TE-palvelut 2024 -uudistukseen. Tavoitteena on muun muassa jatkaa ja kehittää edelleen yhteistyötä henkilöstöpalveluyritysten kanssa. Yksi esimerkki nopeaan työllistymiseen johtavasta kehittämisyhteistyöstä on syyskuussa StaffPointin kanssa toteutettu StaffStart-valmennus.
Valmentajat opastavat valmennettavia ravintolaympäristössä.
StaffPointin valmentajat opastivat valmennukseen osallistuneita nuoria kahvitarjoilussa.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut on tiivistänyt yhteistyötään StaffPointin kanssa. Yhteistyö on osa laajempaa kumppanuussopimusta, joka solmittiin Henkilöstöala HELA ry:n kanssa maaliskuussa 2021. Uusimpana avauksena toteutettiin syyskuussa 2023 StaffStart-valmennus. Siinä osallistujat saavat kolmen päivän aikana teoriaopetusta ja käytännön harjoittelua ravintola-alan taidoissa aidossa työympäristössä ja mahdollisuuden työllistyä ravintola-alan avustaviin tehtäviin.

–Yhteistyö StaffPointin kanssa on meille entuudestaan tuttua, ja olemme toteuttaneet heidän kanssaan useita onnistuneita työllistämispilottihankkeita. Viimeisimpänä aloituksena kokeilimme yhdessä ravintola-alan valmennusta, jossa valmennettavat saivat tarvittavat valmiudet esimerkiksi sali- ja astiahuollon tehtäviin. Tavoitteenamme on mahdollistaa valmennettavien nopea työllistyminen alan yrityksiin, ja StaffPointilla on vahva osaaminen tarvittavien taitojen kouluttamisessa, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Sari Pirttiluoto.

Myös StaffPointin koulutuskoordinaattori Lila Hamberg näkee yhteistyössä potentiaalia.

–Hotelli- ja ravintola-ala tarvitsee uusia, innostavia keinoja kannustaa ihmisiä alalle. Lyhytvalmennuksessa tulee helposti tiivis suhde valmennettaviin ja siten pystymme StaffPointilla aidosti suosittelemaan hyviä tekijöitä yhteistyökumppaniemme avoimiin tehtäviin.

StaffPointin valmentajat Jussi Malm ja Lila Hamberg hymyilevät kameralle.
Jussi Malm ja Lila Hamberg StaffPointilta kouluttivat nuoria StaffStart-valmennuksessa syyskuussa.

Kolmen päivän paketti teoriaa ja käytännön oppimista

StaffStart-valmennus tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia asiakaspalvelua, ravintolatyöskentelyä ja tiimityötä. Ensimmäinen ravintola-alasta kiinnostuneille nuorille suunnattu valmennus järjestettiin syyskuussa Tampereella. Valmennuksen tulokset olivat erinomaisia, ja osallistujat antoivat sille korkeat arvosanat. Kaikki viisi osallistujaa osoittautuivat potentiaalisiksi työllistyjiksi, ja kolme heistä onkin jo saanut työpaikan.

Lila Hambergin mukaan valmennukseen lähti mukaan innostuneita, ahkeria ja asiakaspalveluhenkisiä nuoria ja he antoivat lyhytvalmennuksesta positiivista palautetta.

–Yksi valmennettava kertoi, että odotukset ylittyivät ja toinen kommentoi, että hän sai valmennuksesta rohkeutta ensimmäiseen työvuoroonsa. Osallistujat olivat tyytyväisiä, että he saivat kysyä paljon ja kokeilla erilaisia tehtäviä rauhassa.

Seuraava valmennus loka-marraskuun vaihteessa

StaffPointin ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin. Seuraava aikuisille kohdennettu StaffStart-valmennus järjestetään 31.10.-2.11.2023.

Lisätietoja

Sari Pirttiluoto
Erityisasiantuntija
Puhelin:
044 431 4229
Teksti: Sara-Sofia Hostikka
Kuvat: Sara-Sofia Hostikka
Jaa sosiaalisessa mediassa