Asetu ehdolle Tampereen kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmään

Tampereen kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmään etsitään uusia jäseniä kaudeksi 2023–2025. Mukaan halutaan kokemusasiantuntijoita, joilla on liikuntaan tai toimintaan liittyviä esteitä ja jotka tuntevat esteettömyyttä koskevaa lainsäädäntöä ja ohjeita. Ehdokkaaksi voi hakeutua 15.10.2023 asti. Esteettömyystyöryhmän uudet jäsenet valitsee Tampereen vammaisneuvosto.

Tampereen kaupungin esteettömyystyöryhmä antaa esteettömyyslausuntoja kaupungin merkittävistä kaavoitus- ja rakentamiskohteista, järjestää yhteisiä palavereja kaupunkiympäristön suunnittelijoiden kanssa ja tekee esteettömyyskatselmuksia.

Esteettömyystyöryhmään kuuluu kahdeksan henkeä, ja sen nimeää Tampereen kaupungin vammaisneuvosto. Yksi jäsenistä on nimetty vanhusneuvostosta.

Esteettömyystyöryhmän jäsenet ovat kokemusasiantuntijoita. Ryhmässä on kattava edustus ihmisistä, joilla on erilaisia liikkumisen tai toimintakyvyn esteitä kuten apuvälineiden käyttö liikkumisessa, aistivammat (näkö- ja kuulovammat), kehitysvammaisuus, sairaudet tai neurokirjon ominaisuudet.

Esteettömyystyöryhmä arvioi ja edistää ensisijaisesti rakennetun kaupunkiympäristön esteettömyyttä. Se haluaa edistää myös sosiaalista esteettömyyttä, jossa otetaan huomioon tamperelaisten monikulttuurisuus ja moninaisuus.

Esteettömyystyöryhmä kokoontuu kerran kuussa. Kokoukset ovat pääsääntöisesti lähitapaamisia esteettömissä tiloissa. Satunnaisesti kokouksia voidaan järjestää myös etänä. Työryhmässä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Uusia jäseniä haetaan

Parhaillaan haetaan esteettömyysryhmään uusia jäseniä kaksivuotiskaudeksi 2023–2025.

Hakijoilla odotetaan olevan liikunta- tai toimintakykyyn liittyvän esteen lisäksi kiinnostusta ja mahdollisuus toimia säännöllisesti esteettömyystyöryhmässä. Hakijoilla ei tarvitse olla ammatillista osaamista esteettömyyskysymyksistä, mutta hyvä perehtyneisyys esteettömyyttä koskevaan lainsäädäntöön, ohjeisiin ja suosituksiin katsotaan eduksi.

Voit ilmoittautua ehdolle sähköisellä lomakkeella. Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi olisit sopiva esteettömyystyöryhmän jäseneksi. Hakuaika on avoinna sunnuntaihin 15.10.2023 asti.

Ilmoittautuminen ehdolle esteettömyystyöryhmään seuraavalla lomakkeella: Ilmoittautuminen ehdolle esteettömyystyöryhmään.

Vammaisneuvosto tekee valinnan oman harkintansa perusteella neuvoston kokouksessa.

Lisätietoja

Mikko Ala-Kapee
Vammaisneuvoston ja esteettömyystyöryhmän sihteeri Yhdenvertaisuuskoordinaattori
Puhelin:
040 515 6166
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Happo / Tampereen kaupunki
Jaa sosiaalisessa mediassa