Tule syystalkoisiin Hatanpään kartanopuistoon Tampereen päivänä

Tampereen päivänä sunnuntaina 1.10.2023 klo 10–14 järjestetään Hatanpään kartanopuistossa talkoot, joiden aikana haravoidaan lehtiä, kerätään risuja ja roskia ja tehdään muita syystöitä. Talkoisiin ovat kaikenikäiset tervetulleita. Paikalle voi poiketa joko lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa.

Talkoolaisten kokoontumispaikka on ulkona, Hatanpään kartanon takana Pyhäjärven puoleisella seinustalla. Paikalta saa työvälineet ja toimintaohjeet. Mukaan kannattaa ottaa omat suojakäsineet.

Talkooväelle on tarjolla kahvit. Pienimmille talkoolaisille on varattu mehua.

– Kahvien aikana osallistujat saavat kuulla Arboretumin ystävien toiminnasta ja liittyä halutessaan mukaan. Arboretumin ystävät ovat tamperelaisia, jotka haluavat tehdä silloin tällöin vapaaehtoistyötä Hatanpään kartanon puistoissa, kertoo työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski.

– Kyse on uudesta vapaaehtoistyön muodosta Tampereella. Halusimme antaa tamperelaisille mahdollisuuden osallistua puistojen hoitamiseen yhdessä ammattilaisten kanssa. Kun tekee jotain lähiympäristönsä hyväksi, se tuntuu enemmän omalta, toteaa kaupunginpuutarhuri Timo Koski.

Uutta vapaaehtoistoimintaa kokeillaan ensin Hatanpään alueella. Jos se onnistuu hyvin, laajennetaan toimintaa kaupungin muihinkin puistoihin.

Lisätietoja

Titta Holmala-Kylmäkoski
Työmaapäällikkö
Puhelin:
040 806 4218
Timo Koski
Kaupunginpuutarhuri
Puhelin:
050 345 7568
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa