Pirkankadulla pystytetään valaisinpylväitä torstain ja perjantain välisenä yönä 21.-22.9.2023

Pirkankadulla pystytetään valaisinpylväitä yötöinä torstain ja perjantain välisenä yönä 21.-22.9.2023 Satakunnankadun liittymän alueella. Työ ei juuri haittaa liikennettä.

Nosturiauto saattaa vaatia yhden kaistan verran tilaa, kun pylväiltä nostetaan paikalleen. Työalueella Pirkankadulla ja Satakunnankadulla on vain yhdet kaistat käytössä molempiin suuntiin muutenkin toistaiseksi.

Valaisinten pystytys liittyy Pirkankadun katu- ja kaukolämpöurakkaan. Katutöitä risteysalueella tehdään Pirkankadun pohjoisreunalla sekä Satakunnankadun pohjois- ja eteläreunoilla ja liikenteenjakajissa. Myös Tredun itäpuolisella piha-alueella on työmaata.

Pirkankadun katu- ja kaukolämpöurakka on alkanut toukokuun alussa. Urakassa saneerataan Pirkankadun kaukolämpöverkosto Tipotien ja Santalahdentien välisellä osuudella.  Lisäksi liikennevalot uusitaan Pirkankadun, Vesilinnankadun ja Satakunnankadun liittymässä, ja parannetaan liittymän toimivuutta uusilla kaista- ja pysäkkijärjestelyillä sekä saarekemuutoksilla.  Satakunnankadulla liittymän läheisyydessä levennetään kävely- ja pyörätietä ja tehdään pysäkkijärjestelyjä.

Urakan yhteydessä Tampereen Sähköverkko Oy laajentaa sähköverkkoa sekä saneeraa Satakunnankadun muuntamon. Lisäksi Elisa Oyj ja DNA Oy täydentävät omia verkostojaan uusilla putkireiteillä.

Pirkankadun katu- ja kaukolämpöurakan työt saadaan valmiiksi marraskuun 2023 alussa.
 

Pirkankadun tämän hetkinen työalue on merkitty keltaisella.
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa