Täsmätöihin! -rekrytointitapahtumassa etsitään piilotettua potentiaalia

Täsmätyökykyiset työnhakijat ja yritykset kohtaavat toisensa 14.9. järjestettävässä rekrytointitapahtumassa. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman ideana on löytää täsmätyökykyisissä työnhakijoissa piilevä potentiaali.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut järjestää yhteistyössä Pirkanmaan TE-palvelujen kanssa Täsmätöihin! -rekrytointitapahtuman torstaina 14.9. klo 10–14 Finlaysonin Kohtaamisia. -tilassa, osoitteessa Satakunnankatu 18 A. Tapahtuma tarjoaa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden täsmätyökykyisten työnhakijoiden ja yritysten edustajien suoriin pikahaastatteluihin.

– Tapahtuman tavoitteena on edistää täsmätyökykyisten työllistymistä ja samalla kasvattaa työnantajien tietoisuutta heidän potentiaalistaan. Haluamme tehdä kasvokkaisen kohtaamisen työnantajan ja työhakijan välillä mahdolliseksi, kertoo TE-palvelujen työkykykoordinaattori Anu Valkonen.

– Olemme innoissamme, kun pääsemme toteuttamaan Täsmätöihin!-tapahtuman yhdessä TE-palvelujen kanssa. Meillä on heidän kanssaan yhteiset tavoitteet, ja nyt saamme tilaisuuden edistää yhteistyössä näiden saavuttamista, iloitsee Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen tiimiesihenkilö Satu Linna-Järvelin.

Täsmätyöntekijät ovat yhteiskunnan piilossa olevaa potentiaalia. Heidän työkykynsä voi olla esimerkiksi vamman, sairauden tai elämänkriisin vuoksi kaventunut. Täsmätyö on selkeästi määritelty tehtävä tai tehtäväkokonaisuus, joka räätälöidään työntekijän työkyvylle sopivaksi. Usein yritykset voivat sovittaa työtehtäviä tai työaikaa työnhakijan tarpeiden mukaan ja saada siten motivoituneen ja osaavan työntekijän.

– Henkilöt, jotka ovat joutuneet jäämään pois työelämästä ja omasta työstään sairauden tai vamman vuoksi, ovat yleensä motivoituneita ja halukkaita palaamaan takaisin, kun vaan oikeanlainen työ löytyisi, lisää Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työkykykoordinaattori Susanna Ruohonen.

Täsmätyöllistämisellä yrityksiin osaavaa työvoimaa

Täsmätöihin! -tapahtumassa työnhakijat pääsevät tapaamaan mielenkiintoisia työnantajia kasvotusten. Mukana on monipuolinen kattaus eri toimialojen työnantajia, kuten kaupan ja sosiaali- ja terveysalan edustajia. Työnhakijat voivat osallistua paikan päällä järjestettäviin haastatteluihin tai jättää ansioluettelonsa suoraan tapahtuman aikana mielenkiintoisille työnantajille tai sopia jatkohaastattelusta lähipäiville.

Täsmätyökykyisten työllistäminen avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia ja lisää kilpailukykyä yritysten saadessa osaavaa työvoimaa kilpailluilla työmarkkinoilla. Tapahtumassa TE-palvelujen ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työkyvyn asiantuntijat kertovat yrityksille täsmätyökyvyn mahdollisuuksista ja esittelevät erilaisia rekrytoinnin tukimuotoja. Niitä voivat olla myös työolosuhteiden järjestelytuki, palkkatuki, työkokeilu, työhönvalmennus, oppisopimus ja opinnollistaminen

Lisätietoja

Satu Linna-Järvelin
Tiimiesihenkilö
Puhelin:
040 353 0078
Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa