Haiharan taidekeskuksen näyttelykesän päättää syyskuussa Noormarkun Taide-ja kulttuuriyhdistys myllyKONSTin vuosinäyttely

Syyskuussa Haiharan Tallissa on esillä Noormarkun taide- ja kulttuuriyhdistys myllyKONSTin taiteilijoiden vuosinäyttely nimeltä Uneksi todeksi. Esillä monipuolinen kokonaisuus yhdistyksen jäsentaiteilijoiden tekemiä teoksia.

Noormarkun Taide- ja kulttuuriyhdistys myllyKONSTin tehtävänä on ylläpitää ja kehittää Porin kaupungin Noormarkun kaupunginosan taide- ja kulttuuritoimintaa yhteistyössä muiden kulttuurijärjestöjen kanssa. Yhdistys pyrkii myös vuosittain järjestämään kuvataideopetusta lapsille esimerkiksi taideleirien muodossa. Yhdistyksen jäseneksi voi hakeutua eri taiteen aloja tai taidekäsityötä vakavasti harjoittava henkilö.

Kesällä 2007 Noormarkun taiteilijat yhdistivät voimansa, ja perustivat Noormarkun taide- ja kulttuuriyhdistys myllyKONSTin. He ovat luoneet Kulttuuritalo Myllykartanolle jälleen uuden ajan ja hengen upeine näyttelyineen ja tilaisuuksineen. Näin talo on kulkenut satavuotisen historiansa meijeristä taiteen keskipisteeksi. Kivet ovat edelleen kivenhakkaajien jäljiltä, mutta luonto ja kulttuuriympäristö ovat täysin erilaiset.

Yhdistys on pitänyt vuosittain taidenäyttelyjä eri puolilla Suomea, mm. Jämsän Kivipankissa, Vuojoen kartanossa, Tampereen Haiharassa, Rauman kulttuuri- ja vapaa-ajankeskuksessa, ja Merikarvian Vanha Savussa. Maire Gullichsenin nimipäivänä oli ohjelmassa taidebussi, joka kiersi kylän eri kohteissa.

Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä 22, joista osa on taiteen ammatti- tai puoliammattilaisia ja enemmistö alan harrastajia. Näyttelyn taiteilijat:

Anne-Mari Alitalo, Saara Blomqvist, Ari Hautamäki, Harri Huhtala, Anna-Kaisa Juhola, Saila Levola, Tuula Lindfors, Markku Mäkelä, Piritta Mäkinen, Heikki Neumann, Tuula Paulomo, Paula Piipponen, Reija Rämö, Anne Siltanen, Sarikka Vuorenoja, Lasse Ylitalo

Noormarkun Taide-ja kulttuuriyhdistys myllyKONSTi 
2.–24.9.2023  Uneksi todeksi 
Haiharan taidekeskus, Talli
Avoinna ti-su 12-18
Vapaa pääsy

Lisätietoja

Päivi Hirsiaho
Kulttuuriohjaaja
Puhelin:
040 673 6473
Puhelin:
040 673 6473
Teksti: Päivi Hirsiaho
Kuvat: Anna-Mari Alitalo
Jaa sosiaalisessa mediassa