Valtuusto hyväksyi Hiedanrannan liikennettä koskevan asemakaavamuutoksen

​​​​​​​Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi syyskauden ensimmäisessä kokouksessaan 21.8.2023 Hiedanrannan liikennejärjestelyjä mahdollistavan asemakaavamuutoksen ja muut esityslistalla olleet asiat. Asemakaavamuutoksen mukaan Paasikiventien ja Enqvistinkadun liittymän paikkaa siirretään noin 80 metriä itään. Sen myötä nykyinen liittymä poistuu.

Kaavassa on uutta katualuetta tulevalle Possiojankadulle. Kaava-alue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta länteen, uuden Hiedanrannan kaupunginosan kohdalla. Suunnittelualueen laajuus on noin 5,3 hehtaaria. Maanomistajia ovat kaupungin omistama Hiedanrannan Kehitys Oy ja Suomen valtio.

Järjestely mahdollistaa Hiedanrannan ydinkeskustan ensimmäisen vaiheen ja liikennejärjestelyiden jatkokehittämisen Hiedanrannan yleissuunnitelman mukaisesti. Samalla varaudutaan tulevaisuuteen eli Väyläviraston valtatien 12 ja kantatien 65 parantamishankkeeseen.

Nykyisellään suunnittelualueeseen sisältyy Lielahdessa vilkasliikenteistä Paasikiventien tiealuetta ja Enqvistinkadun katualuetta. Lisäksi siihen sisältyy entistä teollisuusaluetta, rautatiealuetta teollisuusraidetta varten, toteutumatonta virkistysaluetta sekä Paasikiventien suojaviheraluetta.

Asemakaava-alueelle muodostuu vain yleisiä alueita eli yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten erityisaluetta, tie- ja katualuetta sekä suojaviheraluetta. Rakennusoikeutta osoitetaan tarvittavien teknisten rakennusten toteuttamiseksi.

Valtuusto valitsi täydennysvaalissa uudeksi ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu Elina Järvenpään (kok) ja teki muita täydennyksiä luottamuselimiin eronneiden jäsenten tilalle.

Kaupunginvaltuusto sai myös tiedoksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen, jossa hylättiin kantakaupungin vaiheyleiskaavaa 2017–2021 koskeneet valitukset sekä käsitteli valtuustoaloitteita ja niihin annettuja vastauksia. Kokouksessa jätettiin myös uusia valtuustoaloitteita.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Hiedanrannan asemakaavamuutos ja yleiskaava-asia / Esittelijä Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa