Blockfest-viikonloppu sujui jalkautujien näkökulmasta hyvin

Nuorisopalveluiden työntekijät jalkautuivat yhdessä muiden ammattilaisten kanssa Blockfest-viikonloppuna niin festivaalialueella kuin sen ulkopuolella. Väkijoukon suuruuteen nähden illat sujuivat hyvin ja alaikäisiä juhlijoita oli liikenteessä melko vähän.

– Alaikäiset ovat pääkohderyhmäämme ja siksi osa nuoriso-ohjaajistamme jalkautui festivaalialueen ulkopuolelle, jonne oli kokoontunut joitain satoja alaikäisiä nuoria, jotka eivät ikänsä puolesta päässeet vielä festivaaleille, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden koordinaattori Miia-Mari Kivistö

Festivaalialueella nuorisopalveluiden työntekijät työskentelivät HAPPEE-alueella, johon festivaalikävijät saattoivat tulla hengähtämään hetkeksi ja vaihtamaan halutessaan kuulumisia ammattilaisten kanssa. Alueelle jalkautuneet nuoriso-ohjaajat toimivat tapahtumassa yhdessä mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliväkivaltatyöhön erikoistuneitten ammattilaisten kanssa “Miten menee?” -tukihenkilöinä.  

– Alueen sisäpuolella eri toimijoiden välillä yhteistyö toimi hyvin. Henkisen tuen tukihenkilöt tunnistettiin edellisvuotta paremmin, ja nuoret festivaalivieraat tulivat aktiivisesti juttelemaan ja pyytämään apua. Yleisellä tasolla illat sujuivat melko rauhallisesti ja nuoret juhlivat maltillisesti. Suurimalla osalla nuorista oli hyvä ja asiallinen meininki, sanoo Kivistö 

Viikonlopun aikana nuorisopalveluiden työntekijät kohtasivat sekä alueella että sen ulkopuolella yhteensä noin 850 nuorta, joista 270 autettiin tavalla tai toisella. Noin 20 nuorta ohjattiin eteenpäin esimerkiksi poliisille tai ensiapuun.
 

Lisätietoja

Miia-Mari Kivistö
Koordinaattori
Puhelin:
040 610 5710
Jaa sosiaalisessa mediassa