Puistosilta täydentää rantareittejä ja kutsuu viihtymään Näsijärven rantamaisemiin

Särkänniemen ja Ranta-Tampellan toisiinsa yhdistävä Näsin puistosilta on nyt valmis. Uudistettu silta tarjoaa kävelyreitin lisäksi viihtyisiä oleskelupaikkoja, joista pääsee ihailemaan Tamperetta uudesta horisontista.
Lapsi keinumassa sillalla.
Näsin puistosillalla on tekemistä moneen makuun.

Tampereen uusi nähtävyys on Näsijärven rantaa mukaileva värikäs maamerkki, Näsin puistosilta. Nimensä mukaisesti silta on jaettu liikkumisen- ja oleskelun alueisiin, ja viihtyisyyttä lisää puistomaiseksi rakennettu ympäristö värikkäine asfalttimaalauksineen, puuterasseineen, picnic-pöytineen ja istutuksineen.

– Näsin puistosilta asettuu Näsijärven ja Tammerkosken arvokkaaseen kulttuurimaisemaan ja on yksi konkreettinen esimerkki Tampereen kaupungin tavoitteesta kunnostaa ja rakentaa järvenrantoja kaikkien kaupunkilaisten käyttöön, toteaa Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemi.

Kaikkiaan 225 metriä pitkä ja reilut 14 metriä leveä silta mahdollistaa oleskelun lisäksi tilat monenlaiselle toiminnalle. Tekemistä tarjoavat muun muassa isot keinut ja kumpuileva asfalttireitti, jossa voi skuuttailla tai ottaa vaikka juoksuspurtteja.

– Esteettömältä oleskelualueelta avautuvat upeat näkymät Näsijärvelle. Sillalta näkee kauas ja myös monet Tampereen tärkeät maamerkit, kuten Särkänniemen, Näsinneulan ja Siilinkarin uudesta horisontista, Tevaniemi vinkkaa.

Teräksinen kävelyritilä on Näsin puistosillan erityisyys. Se on rakennettu eteläisen ja pohjoisen Näsin sillan väliin jäävän kuilun päälle. Ritilän läpi näkee alla virtaavan Tammerkosken ja erikoisvalaistus tekee Näsin puistosillasta tunnelmallisen myös hämärällä ja yöaikaan.

Näsin puistosilta täydentää Tampereen rantareittejä ja tekee Särkänniemen, Santalahden rantapuiston ja Ranta-Tampellan muodostamasta Näsijärven rannan uudesta vapaa-ajanviettoalueesta entistä tiiviimmän kokonaisuuden.

– Silta tarjoaa uuden ympärivuotisen kohteen, jonne kannattaa tulla ystävien ja perheen kanssa viettämään aikaa ja tuoda myös vieraat. Täällä voi ihailla elävää kaupunkikeskustaa, johon luonto ja järvimaisema yhdistyvät, nyt voidaan jo sanoa, että tamperelaiseen tyypilliseen tapaan, Tevaniemi jatkaa.

Lisätietoja

Noora Kumpulainen
Koordinaattori
Puhelin:
044 481 1545
Kuvat: Tommi Penttinen
Jaa sosiaalisessa mediassa