Tammelan koulun asemakaavaehdotus hyväksyttiin

Tammelan koulun kehittämisen asemakaavaehdotus hyväksyttiin 14.5.2024 yhdyskuntalautakunnassa. Asemakaavan muutos mahdollistaa vuonna 1911 rakennetun jugend-koulurakennuksen perusparantamisen ja vuonna 1957 rakennetun punatiilisen koulurakennuksen osittaisen korvaamisen uudisrakennuksella. 

Tammelan koulutontin asemakaavamuutos tuo vanhalle koululle suojelumääräyksen ja mahdollistaa terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön. Kaavamääräyksillä ohjataan purkumateriaalien kierrätystä ja käyttöä uudisrakentamisessa.

Koulu sijaitsee osoitteessa Kalevantie 18, Tammelan stadionin pohjoispuolella. Asemakaavaehdotuksessa säilytetään ja korjataan punatiilisen koulun eteläpääty, mutta muu osa korvataan uudisrakennuksella. Ratkaisuun päädyttiin rakennuksessa havaittujen vakavien sisäilmaongelmien, mikrobiriskien, sekä nykyvaatimusten mukaisten tilatarpeiden ja talotekniikan vuoksi.

Tontin käyttötarkoitus ja 10 000 neliömetrin rakennusoikeus pysyvät ennallaan. Asemakaavakarttaan ei tullut muutoksia edotuksen nähtävillä olon pohjalta.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Esittelijä Kaupunkiympäristön kehittäminen Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Merja Kinos
Valmistelija Toimistoarkkitehti
Puhelin:
040 481 2571
Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa